I SORG: Widi Yuliono viser fram bilder av sin slektning John Paulisen, hans kone Yuli og barna Arjuna Martin (5) og Sri (3). Foto: EPA / NTB scanpix
I SORG: Widi Yuliono viser fram bilder av sin slektning John Paulisen, hans kone Yuli og barna Arjuna Martin (5) og Sri (3). Foto: EPA / NTB scanpixVis mer

John og Yuli revet bort sammen med barna på tre og fem

John og Yuli skulle besøke slektninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Paulissen var gjesteforeleser på Al Firdaus videregående skole i Solo i Indonesia, og var sammen med sin kone Yuli Hastini og barna Martin Arjuna (5) og Sri (3) på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur - der han foreleste, og hun hadde familie, da flyet ble skutt ned over Ukraina. Samtlige 298 ombord er antatt omkommet.

I dag er elevene til Paulissen samlet i sorg. De sto sammen i bønn for den populære læreren sin i Solo i formiddag norsk tid. Paulissen og familien var på vei for å besøke slektninger i Indonesia.

Yuli flyttet til Nederland for sju år siden, og jobbet i et legemiddelfirma. Annethvert år reiste familien til Yulis hjemland, der også John jobbet på den videregående skolen nå og da.

Familien i Indonesia sier til BBC at de innså at familien var brote da de hørte om flyulykka på TV.

- Nå vil jeg bare at Malaysia Airlines skal få søsteren min fraktet hjem til Indonesia, så vi kan gi henne en ordentlig begravelse, sier en slektning av moren.

AIDS-konferanse Omkring 100 av flypassasjerene var på vei til Den internasjonale AIDS-konferansen, som finner sted i Melbourne i Australia i helga.

«The International AIDS Society» (IAS) uttrykker i dag sin sorg over den grufulle hendelsen.

- I denne utrolige triste og vanskelige tiden står IAS sammen med vår internasjonale familie og uttrykker våre dypeste kondolanser til de pårørende, sier IAS i en uttalelse.

- I dag har vi mistet 100 av våre beste og dyktigste medlemmer. Det er bare grusomt. Vi var en familie, sier Cleve Jones, medgrunnlegger av San Francisco AIDS Foundation, til TV-kanalen KPIX 5.

- Visste ingenting Aids-konferansen i Melbourne i Australia åpnet i dag med ett minutts stillhet, opplyser den norske deltakeren Bjørg Sandkjær til NRK.

SAMLET I BØNN: Det er satt opp et bilde til minne om gjesteforeleser John Paulissen ved Al Firdaus-skolen i Solo, der elevene møttes til bønn i dag for å minnes Paulissen. Foto: AP / NTB scanpix
SAMLET I BØNN: Det er satt opp et bilde til minne om gjesteforeleser John Paulissen ved Al Firdaus-skolen i Solo, der elevene møttes til bønn i dag for å minnes Paulissen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

- Det går sterkt inn på alle som er her. Jeg visste ingenting før jeg våknet og så det på nyhetene. Hovedkonferansen begynner først søndag, men vi har hatt noen formøter som ble åpnet med ett minutts stillhet, sier Sandkjær.

Hun jobber med AIDS-tilknyttede spørsmål som seniorrådgiver i Norad.

- Det har vært noen diskusjoner om selve konferansen, men arrangøren har bestemt at den skal holdes som planlagt. De er kommer fram til at det vil være i ånden til mange av dem som nå er gått bort, og som har jobbet lenge for arbeidet mot hiv og aids, sier Sandkjær.

Framtredende forsker En av dem omkomne er den nederlandske legen Joep Lange - tidligere leder for IAS og en av verdens mest anerkjente AIDS-forskere. Lange har jobbet med AIDS-forskning siden 1983.

- Joep var fullt og helt dedikert til arbeidet mot HIV i Asia og Afrika. Det som var så bra med å jobbe med Joep var at han alltid hadde en ny innfallsvinkel til ting og aldri godtok at noe var umulig, sier professor David Cooper ved The Kirby Institute i Sydney, der doktor Lange jobbet, i en uttalelse.

ANERKJENT: Den høyt respekterte AIDS-forskeren Joep Lange mistet livet da MH17 ble skutt ned over Ukraina. Foto: AFP / NTB scanpix
ANERKJENT: Den høyt respekterte AIDS-forskeren Joep Lange mistet livet da MH17 ble skutt ned over Ukraina. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

- Å miste hans ekspertise og hans lederegenskaper er en voldsom trøkk - jeg vet ikke hvordan vi noen gang kan erstatte ham, sier en dypt rystet Cleve Jones.

Erfaren journalist Ombord på flyet var også den erfarne journalisten Glenn Thomas, som blant annet har jobbet for BBC og som talsmann for Verdens helseorganisasjon

- Familien er i sjokk. Han var min beste kompis. Vi kan ikke tro det som har skjedd, sier Thomas' nevø Jordan Withers til Daily Telegraph.

Familien avbryter nå feriene sine for å være sammen i sorgen.

Thomas' far omkom også for bare noen uker siden, og familien hadde akkurat kommet seg over den tragiske nyheten.

ERFAREN: Tidligere WHO-talsmann Glenn Thomas var også på flyet til Kuala Lumpur. Foto: WHO / NTB scanpix
ERFAREN: Tidligere WHO-talsmann Glenn Thomas var også på flyet til Kuala Lumpur. Foto: WHO / NTB scanpix Vis mer