«John R» tømt for olje

Det grunnstøtte skipet «John R» ble i natt tømt for olje. Skipet utgjør ikke lenger noen miljøtrussel, sier SFT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeidet ble avsluttet klokken 3 natt til fredag. Da var 90 tonn olje pumpet opp fra det grunnstøtte akterskipet og over i SFTs skip «Oljevern 2». Ove Njøten i SFT sier at det havarerte skipet utenfor kysten av Nord-Troms ikke lengre utgjør noen miljøtrussel.

- Vi anser oss som ferdige med å tømme skipet. Det eneste som gjenstår er litt finarbeid i maskinrommet. Det vil bli gjort i løpet av dagen, opplyser han til NTB.

Pumpingen ble startet omkring klokka 18.45 torsdag, etter at pumper var blitt satt ned i maskinrommet på «John R».

Hva skjebnen videre blir for akterskipet av «John R» er usikkert.

- Eierne må vurdere om akterskipet skal fjernes eller hogges opp på stedet - dersom det holder seg på skjæret over neste storm, sier beredskapsrådgiver John Robin Nilsen i Sjøfartsdirektoratet.

Men skjebnen til forskipet av «John R», som ligger i Veggefjorden i Karlsøy kommune, virker mer sikker.

- Sannsynligvis kommer forskipet til å bli tauet til land og hogget opp og solgt som skrapjern, opplyser Nilsen.

Rederne av skipet har fått flere tilbud om hva som kan gjøres med forskipet. Tilbudene blir vurdert, og rederiet vil velge den billigste og sikreste måten å fjerne forskipet på. Rederiet vil ikke få lov av norske myndigheter til å la skipet synke i Veggefjorden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer