Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

John skrek «du er ikke en muslim, bror» under knivangrep i London. Nå frykter han hevn fra IS

Ble voldsomt populær på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag 5. desember ble en 56 år gammel mann alvorlig skadd under et knivangrep på Leytonstone T-banestasjon øst i London. Hendelsen etterforskes som terror etter at gjerningspersonen angrep mens han skal ha ropt «dette er for Syria».

John (39) - en vekter fra Nord-London - ble øyenvitne til hendelsen. En video av at han roper «du er ingen muslim, bror» til angriperen har gått sin seiersgang på sosiale medier.

Nå frykter 39-åringen, som velger å ikke oppgi etternavnet sitt, at det virale oppstyret rundt hans person skal føre til at IS vil ønske å hevne seg på ham, skriver The Telegraph.

Lovpriset av Cameron Johns utsagn til den angivelige terroristen ble spredd massivt på Twitter og Storbritannias statsminister David Cameron lovpriset 39-åringen og uttalte at «han sa det mye bedre enn jeg kunne ha gjort».

Mannen er ikke selv muslim, men sier han blir sint når terrorgrupper som IS hevder å være representanter for islam.

Selv om han nå frykter for represalier fra IS, trekker han fram at han får stor støtte av sin egen familie.

- Jeg har en sønn som er 20 år. Han sa at jeg hadde gjort det rette. IS burde bli utslettet. De er ikke muslimer, for muslimer gjør ikke sånne ting. Det er så enkelt som det. De har åpenbart steinhjerter. De bryr seg ikke om samfunnet. De er onde, sier 39-åringen til Sunday Times.

Han sier til avisa at han følte behov for å si høyt hva han følte da han ble vitne til angrepet på T-banestasjonen.

- Jeg så mannen og tenkte at du er ikke muslim...det er mitt syn, og jeg måtte la ham få vite det, for han så ut til å være en terrorist, sier John.
 
Blodig knivangrep Angriperen var 29 år gamle Muhyadin Mire. Han er siktet for drapsforsøk på en 56 år gammel mann som han angrep bakfra framfor en rekke øyenvitner.

Offeret måtte gjennom en fem timer lang operasjon etter det blodige knivangrepet.

Gjerningspersonen skal ha fektet kniven sin mot strupen til to andre personer på T-banestasjonen før politiet rakk å få kontroll på ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media