Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

John skulle bare bysse sin døende hund Schoep (19) i søvn

Nå har bildet gått verden rundt og startet en bevegelse.

BYSSES I SØVN:  Strømingene i Lake Superior lindret smertene og bysset Schoep i søvn. Foto: Hannah Stonehouse Hudson/StoneHousePhoto.com
BYSSES I SØVN: Strømingene i Lake Superior lindret smertene og bysset Schoep i søvn. Foto: Hannah Stonehouse Hudson/StoneHousePhoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Unger (49) og Schoep har tilbrakt nesten 20 år sammen. Sammen med sin tidligere forlovede adopterte Unger blandingshunden da den var en liten valp.

Da kjæresten brøt med ham, hjalp Schoep ham gjennom den vanskelige tida og siden har hund og eier vært uadskillelige.

Nå går livet til den 19 år gamle hunden imidlertid mot slutten. Han lider av leddgikt og har store smerter.

For å lindre på smertene har derfor Unger båret ham ut i innsjøen Lake Superior hvor den sovner på brystet hans.

Fotografert Det rørende ritualet ble fanget på film av Ungers fotografvenninne venninne Hannah Stonehouse Hudson.

- Schoep sovner hver eneste natt når han bæres ut i innsjøen. Strømmen i vannet lindrer de giktiske bena hans. Innsjøen er veldig varm nå, så temperaturen i vannet er perfekt, forteller Hudson.

Hun publiserte bildet på Facebook og er overveldet over oppmerksomheten det har fått - i løpet av en uke har det blitt sett 2 millioner ganger - i dag har fansiden over 67 000 likes.

- Jeg hadde aldri trodd at så mange mennesker ville se det samme. Jeg vet at det ikke handler om meg, det handler om en fyr som elsker hunden sin, men jeg er full av ærefrykt for at bildet har hatt så stor påvirkning, sier hun til Pioner Press.

Donerer penger Bildet har også ført til at gavmilde mennesker har startet å donere penger til Schoeps veterinærutgifter.  Ungers har fått råd til å betale for dyr smertelindring for sin mangeårige venn.

Schoep får nå laserbehandling som reduserer smertene og hevelsene i beina og medisiner mot smertene. Ifølge Unger har den startet å logre igjen og ganglaget er mye bedre.

Dette gjør at Schoep kan leve i flere måneder lengre enn den ellers ville gjort.

- Uten behandlingen snakket John og jeg om at han måtte avlives innen utgangen av juli, forteller Schoeps veterinær Erik Haukass til The Daily Mail.

Så gavmilde har folk vært at Unger og Schoep har startet et eget fond for å hjelpe andre hunder som trenger hjelp.

Schoep Legacy Foundation har fått inn over 25 000 dollar, rundt 150 000 norske kroner som skal hjelpe vanskeligstilte familier å ta vare på hundene sine.

- Ideen er å gi det videre; gi pengene til andre organisasjoner for å hjelpe andre dyr i området og bruke pengene i den ånden de ble gitt, sier Haukass, som er med i stiftelsen.

- Det er utrolig å kunne være til hjelp for andre, sier Unger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!