John Smid ledet gruppe som skulle «kurere» homofile. Nå har han giftet seg med en mann

- En ny påminnelse om at det han har holdt på med i 18 år er bare tøys.

GIFTER SEG:  Etter 18 år som leder av en gruppe som skulle kurere homofili, har John Smid nå giftet seg med en mann.
GIFTER SEG: Etter 18 år som leder av en gruppe som skulle kurere homofili, har John Smid nå giftet seg med en mann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra 1990 til 2008 ledet John Smid gruppen «Love in Action».

Ved hjelp fra Gud hevdet gruppen å kunne helbrede homofil, som de anså som en sykdom, og de lanserte blant annet et program rettet inn på å endre barns seksualitet. 

I helgen giftet han seg med Larry McQueen som har vært kjæresten hans i et år.  John Smid har vært åpen homfil i flere år. Han forteller at han forsøkte å fornekte sin egen seksualitet, men at han har forstått at den ikke kommer til å endre seg.

- Jeg har trodd på at noe skulle hende, men det gjorde det aldri. Og nå, i min alder, har jeg ikke så mange gode år igjen i meg. Jeg kan ikke leve slik som dette resten av livet mitt, og sa til meg selv at jeg ikke kan fortsette å gå etter noe som ikke kommer til å skje, sa han til den lokale amerikanske nyhetsformidleren The Lone Star Q tidligere i år.

- Det at han gifter seg er en ny påminnelse om at det han har holdt på med i 18 år er bare tøys, sier Bård Nylund, leder i LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transepersoner til Dagbladet.

Bård Nylund vil understreke at bransjen som John Smid har vært en del av, driver en farlig praksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer