Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

John Smid ledet gruppe som skulle «kurere» homofile. Nå har han giftet seg med en mann

- En ny påminnelse om at det han har holdt på med i 18 år er bare tøys.

GIFTER SEG:  Etter 18 år som leder av en gruppe som skulle kurere homofili, har John Smid nå giftet seg med en mann.
GIFTER SEG: Etter 18 år som leder av en gruppe som skulle kurere homofili, har John Smid nå giftet seg med en mann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra 1990 til 2008 ledet John Smid gruppen «Love in Action».

Ved hjelp fra Gud hevdet gruppen å kunne helbrede homofil, som de anså som en sykdom, og de lanserte blant annet et program rettet inn på å endre barns seksualitet. 

I helgen giftet han seg med Larry McQueen som har vært kjæresten hans i et år.
 
John Smid har vært åpen homfil i flere år. Han forteller at han forsøkte å fornekte sin egen seksualitet, men at han har forstått at den ikke kommer til å endre seg.

- Jeg har trodd på at noe skulle hende, men det gjorde det aldri. Og nå, i min alder, har jeg ikke så mange gode år igjen i meg. Jeg kan ikke leve slik som dette resten av livet mitt, og sa til meg selv at jeg ikke kan fortsette å gå etter noe som ikke kommer til å skje, sa han til den lokale amerikanske nyhetsformidleren The Lone Star Q tidligere i år.

- Det at han gifter seg er en ny påminnelse om at det han har holdt på med i 18 år er bare tøys, sier Bård Nylund, leder i LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transepersoner til Dagbladet.

Bård Nylund vil understreke at bransjen som John Smid har vært en del av, driver en farlig praksis.

- Jeg synes det er hyggelig at folk finner hverandre og gifter seg, så jeg får gratulere med det. Men dette er en bransje som driver med juks og fanteri. Folk blir ikke reorientert, man kan ikke helbrede folk fra deres seksuelle orientering. Det er så mange historier om hvor farlig det er, sier han og legger til:

- Hvis du føler en utfordring rundt seksuelle legning, ring til oss ikke en helbreder. Det øker sjansen for at du får et godt liv, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling