Skytemassakren i Texas

Johnnie stanset masseskytteren: - Jeg ville gjort det samme hundre ganger om igjen hvis det kunne reddet flere liv

Johnnie Langendorff hylles som en helt etter skytemassakren.

HELT: Hele USA hyller Johnnie Langendorff for hvordan han klarte å stanse masseskytteren i Sutherland Springs i Texas søndag. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
HELT: Hele USA hyller Johnnie Langendorff for hvordan han klarte å stanse masseskytteren i Sutherland Springs i Texas søndag. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SUTHERLAND SPRINGS (Dagbladet): Minst 26 mennesker ble drept og 20 skadd da Devin Patrick Kelley (26) gikk til angrep mot First Baptist Church i Sutherland Springs i Texas under gudstjenesten søndag. Både lokalsamfunnet og USA er rystet og i dyp sorg.

Samtidig er Johnnie Langendorff blitt hele USAs helt etter at han og en annen mann fra Sutherland Springs klarte å stanse gjerningsmannen, som ifølge politiet kan ha hatt ytterligere planer om å drepe flere.

Ifølge politiet fikk Kelley kjøpt våpen selv om han ble dømt for vold mot sin daværende kone og barn i 2012 i en militærdomstol. Kelley ble dømt til 12 måneders fengsel. Disse opplysningene dukket likevel ikke opp i bakgrunnssjekken våpenselgeren gjorde av Kelley fordi Luftforsvaret ikke meldte fra om voldsdommen slik de skal gjøre til FBI.

- Handlet på instinkt

Dagbladet treffer Langendorff bare få hundre meter fra åstedet for skytemassakren et drøyt døgn etter hendelsen. Han forteller rolig og kontrollert om hvordan han som tilfeldig forbipasserende endte opp med å bli en av heltene som stanset enn av de verste masseskytterne i amerikansk historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer