Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Johnny (38) møtte mannen som ranet og forlot ham på togsporet

- Jeg ville ha telefonen hans, sa raneren.

STAKK AV: Etter å ha stjålet Johnnys ting stakk raneren av og lot ham ligge igjen på sporet. Han hevder han ikke sjekket hvor lenge det var til neste tog skulle komme. Foto: Efterlyst / TV3
STAKK AV: Etter å ha stjålet Johnnys ting stakk raneren av og lot ham ligge igjen på sporet. Han hevder han ikke sjekket hvor lenge det var til neste tog skulle komme. Foto: Efterlyst / TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om hvordan den kyniske raneren stjal Johnnys (38) eiendeler og forlot ham på togskinnene før han ble påkjørt av toget i Stockholm gikk verden rundt og skapte avsky i september i år.

I dag, kun en drøy måned senere, møtte Johnny og samboeren gjerningsmannen i retten, og den siste måneden har vært alt annet enn lett for familien.

Etter ulykken måtte Johnny amputere deler av venstre fot og transplantere hud på hofta hvor han fikk alvorlige brannskader.

- Hadde jeg visst at det fantes kameraer så hadde jeg ikke stjålet fra ham, jeg hadde hjulpet ham, sa gjerningsmannen i retten.

I rullestol På grunn av et brudd over kneet på høyre ben kan ikke Johnny belaste benet, og ankom retten i rullestol.

- Han er utrolig sterk, jeg er så imponert over ham, sier samboeren Louise til svenske Expressen.

- I begynnelsen kunne han bare sitte oppreist i veldig korte perioder, men nå har han fått trening og søsteren min gir ham medisinsk akupunktur. Det hjelper mot krampene, sier Louise.

I tingretten ble den sju minutter lange overvåkningsvideoen som viser at Johnny faller før raneren hopper etter, stjeler tingene hans og forsvinner før toget kommer.

- Alle skulle ønske at han hjelp ham opp. Men det som skal prøves juridisk er det bruddet som skjedde da Johnny lå på sporet. En må skille mellom det som er feilaktig moralsk og feilaktig juridisk, sier gjerningsmannens forsvarer, Clea Sangborn, til Expressen.

- Var redd Overvåkningsbildene fra hendelsen gikk verden rundt, og det var gjerningsmannen selv som til slutt ringte politiet og meldte seg. I retten i dag fikk han spørsmål om hvorfor han ikke hjalp den skadde mannen opp fra togskinnene.

- Jeg var redd for at noen skulle beskylde meg får å ha dyttet ham. Jeg visste ikke at det var kameraer og at jeg ble filmet.

Rett etter hendelsen ringte han en venn.

- Jeg sa at jeg hadde stjålet fra en person som lå på togsporet. Han sa at det var vakter der - at de ville komme å hjelpe ham.

Han forklarer hvordan han fulgte etter Johnny da han gikk av på stoppet ved Sandsborg, og at han hadde fått øye på telefonen hans.

- Jeg angrer veldig på det jeg har gjort. Jeg ber veldig mye om unnskyldning. Det er første og siste gangen.

Han hevder Johnny hadde øynene åpne og at han ikke kunne se noe blod. Han sjekket heller ikke hvor lenge det var til neste tog skulle komme.

Gullkjede Det var 8. september i år at Johnny var på vei hjem fra en fuktig kveld på byen. Kameraene ved Sandsborg T-banestasjon har fanget opp en tydelig ustø Johnny som mister balansen og faller ned på jernbanesporet.

I stedet for å hjelpe til hopper en annen mann på perrongen etter og stjeler Johnnys eiendeler før han forlater ham hardt skadd på skinnene. Seks minutter senere kommer toget og kjører over Johnny.

- En lurer på hvordan det kunne skje. Jeg hadde ønsket at han sa ifra til vakten at jeg lå der. Det verste er at han ikke reddet meg, sa Johnny i retten.

Johnny, som snart skal få komme hjem til familien igjen, husker godt hva han hadde med seg den aktuelle kvelden.

- Jeg hadde et halskjede i gull jeg hadde fått. Jeg hadde mobil og 1500 kroner i kontakter, pluss et sølvetui med førerkort.

AMPUTERTE: Johnny (38) måtte amputere deler av venstre fot etter at han ble påkjørt av toget i september. Her sammen med kona i tingretten. Foto: Leif R Jansson / Scanpix
AMPUTERTE: Johnny (38) måtte amputere deler av venstre fot etter at han ble påkjørt av toget i september. Her sammen med kona i tingretten. Foto: Leif R Jansson / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media