Johnny Olsen pågrepet igjen

Den kjente høyreekstremisten Johnny Olsen er pågrepet etter at en 19 år gammel kvinne ble skutt i låret utenfor rockkaféen Elm Street i Oslo sentrum natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsen ble pågrepet etter en dramatisk flukt i en stjålet taxi sammen med to andre, bekrefter politiet.

- Det ble avfyrt fem-seks skudd utenfor kafeen ved 01.25-tiden. Det blir trolig snakk om siktelse for drapsforsøk. I tillegg til skuddet som traff kvinnen i låret, traff to skudd en bil like ved henne og hennes venn. En av politifolkene som var på stedet, mener våpenet også ble rettet mot ham, sier vaktleder Trond Røgeberg ved kriminalvakten, Oslo politidistrikt til NTB.

Etter skyteepisoden utenfor Elm Street i Dronningensgate, truet Johnny Olsen og hans to kamerater en opptatt taxi. Drosjen ventet ved en kiosk, mens passasjerene gjorde innkjøp. Sjåføren har ifølge vaktleder Røgeberg forklart til politiet at han ble truet med øks og minst ett skytevåpen, før han flyktet fra sin egen bil.

Kolliderte

Med politiet på hjul kjørte de tre mennene østover i Oslo sentrum i drosjen de hadde truet til seg. I nærheten av Postgirobygget kastet de fra seg en revolver, som seinere ble funnet. Ferden endte med kollisjon i en lysboks i Scweigaardsgate i Gamlebyen.

Politiet var i morges på jakt etter en øks og muligens en pistol, som de tre kan ha kastet fra seg i nærheten av Sentralstasjonen.

I forkant av skytingen var Johnny Olsen blitt nektet adgang til rockkafeen Elm Street av dørvakten. Han kom dit sammen med flere kamerater. Det brøt deretter ut et voldsomt slagsmål utenfor kafeen mellom ulike grupperinger. Skytingen skjedde etter at politiet hadde kommet til stedet. Politiet er ennå ikke sikre på hvem av de pågrepne mennene som skjøt. Det kan ha blitt skutt med flere våpen.

Dømt for drap og vold

Johnny Olsen ble i 1982 dømt til 18 års fengsel for de såkalte Hadelandsdrapene. Av denne straffen er seks år ikke sonet. I februar i år ble Olsen dømt til seks års fengsel for flere tilfeller av trusler, legemsbeskadigelse og brudd på våpenloven. Dommen er anket, og Olsen har vært på frifot.

Ved Ullevål sykehus er tilstanden for kvinnen som ble skutt i låret stabil etter operasjonen. Prosjektilet skal ha gått tvers gjennom 19-åringens lår, og skadene blir betegnet som moderate.

(NTB)