Johnson anklages for å være «uhøflig». Videoen avslører sannheten

«Nei, Boris Johnson fornærmet ikke Frankrike», skriver fransk avis.

«UHØFLIG»: Dette bildet av Storbritannias statsminister Boris Johnson har fått nettet til å koke. Men video av øyeblikket avslører noe helt annet. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag var Storbritannias statsminister Boris Johnson på besøk hos Frankrikes president Emmanuel Macron. Temaet var selvfølgelig brexit, men i kjølvannet av møtet var det noe langt mer kuriøst som fikk manges oppmerksomhet.

- Flaut

På et bilde tatt under seansen hviler Johnson beinet på et lite kaffebord som står mellom de to statslederne. Det fikk mange til å fyre løs mot statsministeren, med anklager om manglende dannelse og oppdragelse.

- Det er flaut å se Storbritannias nyvalgte statsminister bruke så langt tid på å dra på besøk til den tyske kansleren og den franske statsministeren, og så legger han beinet på presidentens bord, var reaksjonen til Alastair Campbell, tidligere statsminister Tony Blairs spinndoktor, ifølge BBC.

- Det kan virke trivielt, men det viser en komplett arroganse og mangel på respekt.

Sonia Purnell, forfatter av boka «Just Boris: A tale of blond ambition», en Boris Johnson-biografi, lot seg også irritere.

«Uhøflig og flaut. Se for deg at Macron hadde lagt foten sin på bordet i Buckingham Palace», skriver forfatteren på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer