Joker-rekord

Bjørg Marit Gustavsen (55) satte ny premierekord da hun vant 4 961 000 kroner i Joker. Hun feirer med ei flaske brus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EGGEDAL/OSLO (Dagbladet): Joker-millionærer er kanskje ikke som andre millionærer, de heller: Da Bjørg Marit Gustavsen fra Solbergmoen i Nedre Eiker kommune fikk vite at hun hadde vunnet tidenes største Joker-premie på nesten fem millioner kroner, feiret hun med å sprette ei flaske brus.

På hyttetur

-  Det er hele feiringa så langt, ler den glade vinneren, som er på hyttetur i Eggedal sammen med ektemannen Knut Roar Gustavsen (57).

Barn og barnebarn har vært sammen med dem mesteparten av ferien, men nå feirer og ferierer herr og fru Gustavsen alene.

Ringer og ringer

-  Hytta er lånt. Men vi har et hus, og det kommer vi vel kanskje til å bruke litt penger på nå, sier Bjørg Marit Gustavsen.

-  Hva kommer du ellers til å bruke premien til?

-  Vet du, det har jeg ikke rukket å tenke på ennå! Det ringer i ett sett, og jeg har vel egentlig ikke rukket å summe meg ennå. Vi har ikke fått tenkt i det hele tatt, vi har bare ledd. Alle har ledd av meg, forteller vinneren.

Når Dagbladet snakker med henne, har hun akkurat takket programleder Asle Berteig for femmillionerspremien på tv.

-  Tusen takk. Oi. Nå ble jeg stum. Jeg greier ikke helt ta det inn, jeg, sa vinneren, da hun hadde valgt riktig for alle fem tallene hun ble tildelt.

Hun er fortsatt litt forvirret, veldig overrasket over å ha vunnet, og veldig glad.

Gave: Mer brus

Gustavsen er alene på hytta med ektemannen, men i løpet av de få minuttene som har gått siden tv-sendinga, har ikke telefonen stått stille. Den nybakte Joker-vinneren forteller at en av de første telefonene kom fra barnebarnet på ni, som lurte på om hun kom til å få gave fra farmor nå.

-  Jeg sa at hun skulle få ei flaske brus, hun også. Hun bare lo. Hun trodde ikke helt på meg, hun trodde hun skulle få noe mer.

-  Det har hun kanskje rett i også?

-  Jeg regner med det, sier Bjørg Marit Gustavsen.

Hun er mor til fire voksne barn og har tre barnebarn.

-  Jeg har et barnebarn på sju, et på ni og ei som fortsatt er så lita at hun ikke skjønner dette her. Det blir nok noe på dem også, hinter hun.

JOKERVINNERE ER IKKE SOM ANDRE VINNERE: Bjørg Marit Gustavsen (55) feirer Joker-premien med ektemann Knut Roar Gustavsen (57) og ei flaske brus.