«Jokeren» siktet for tolv drap og 116 drapsforsøk

Ofre møtte i Batman-trøye til dagens rettsmøte.

MØTTE I BATMAN-TRØYE: Flere ofre var til stede i retten i dag, der James Holmes ble siktet for 12 drap og 116 drapsforsøk. Foto: AFP / Getty / NTB Scanpix
MØTTE I BATMAN-TRØYE: Flere ofre var til stede i retten i dag, der James Holmes ble siktet for 12 drap og 116 drapsforsøk. Foto: AFP / Getty / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske James Holmes er siktet for tolv drap og 116 drapsforsøk etter kinomassakren i forstaden Aurora utenfor byen Denver, melder NTB mandag kveld.

Massakren der tolv personer ble drept den 20. juli, regnes som en av de verste i USAs historie. Det var under premieren til Batman-filmen «The Dark Knight Rises» at gjerningsmannen kom inn i kinosalen og begynte å skyte.

Tolv drap Påtalemyndigheten valgte mandag å sikte Holmes (24) for drap på alle de tolv som døde, og for drapsforsøk på alle som oppholdt seg i kinolokalet - ikke bare på de 58 personene som ble truffet av skudd.

Holmes ble pågrepet like etter massakren. Han skal da ha fortalt politiet at han var «Jokeren».

James Holmes var nevrovitenskap-student, før han slutta før fullført grad. Gjennom studiene skal han ha lært om forskjellige helseproblemer.

Mulig dødsstraff Han vokste opp i en middelklassefamilie i San Diego i California. Da han ble framstilt for fengsling første gang så han svært fortumlet ut, og mens han fikk han opplest sine rettigheter så han ned i eget fang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer