Joly anbefaler Økokrim å anke Transocean-dom

Tidligere korrupsjonsjeger og nåværende EU-parlamentariker Eva Joly mener Økokrim må anke frifinnelsen av riggselskapet Transocean.

ANBEFALER: Eva Joly mener Økokrim bør anke Transocean-dommen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
ANBEFALER: Eva Joly mener Økokrim bør anke Transocean-dommen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Transocean-saken er blitt omtalt som norgeshistoriens største skattesak. Den har vært etterforsket siden 2005. Selve rettssaken tok ni måneder, og 2. juli falt dommen i Oslo tingrett. Retten avviste samtlige av Økokrims tiltalepunkter. Dermed ble Transocean og tre av selskapets skatterådgivere frifunnet.

Økokrim må innen onsdag avgjøre om dommen skal ankes.

- Jeg vil ikke forstå det om den ikke blir anket, sier Joly til Dagens Næringsliv.

Hun har fulgt saken siden midten av 2000-tallet da hun jobbet i den regjeringsoppnevnte spesialenheten mot korrupsjon og hvitvasking.

Økokrim tok ut tiltale for unndragelse av 7 milliarder kroner til beskatning. De tre rådgiverne var alle tiltalt for medvirkning til grovt skattesvik. Tiltalen omfattet også datterselskaper i Transocean.

Økokrims førstestatsadvokat Morten Eriksen sa til NTB da dommen falt 2. juli at Økokrim skulle sette seg grundig inn i dommen før det blir foretatt endelige vurderinger av ankespørsmålet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer