Joly på lønnstoppen

Korrupsjonsjeger Eva Jolys gullkantede avtale med norske myndigheter gir henne nesten 900000 kroner i grunnlønn, og fri, møblert bolig i Oslo. Dermed tjener hun mer enn alle polititopper i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joly blir én av de best betalte i staten.

Ifølge arbeidsavtalen mellom Joly og Justisdepartementet får hun ved tiltredelsen lønnstrinn 80. Det tilsvarer 635200 i året, og på toppen kommer et tillegg på 250000 kroner per år.

- Vi har store forventninger til Eva Jolys arbeid. Hun skal jobbe innen kriminalitetsområder regjeringen ønsker å satse på, og den vanlige mekanismen er at man betaler for kompetansen og erfaringen vedkommende har, sier ekspedisjonssjef Øystein Blymke i politiavdelingen i Justisdepartementet til Dagbladet.

Spesialråd

Ifølge Dagbladets opplysninger, skal Joly bo på Gimle terrasse på Oslos beste vestkant. I dette området bor også statsråder og stortingsrepresentanter.

Eiendomsmeklere Dagbladet har snakket med, anslår prisen ved å leie en leilighet i dette området fra 10- 15000 kroner i måneden.

Joly har fått tittelen spesialråd. Justisminister Odd Einar Dørum hentet den kjente korrupsjonsjegeren inn som rådgiver i kampen mot korrupsjon og hvitvasking for en treårsperiode.

Ifølge arbeidsavtalen har ikke Joly anledning til å uttale seg offentlig om forhold som berører franske myndigheters kompetanseområde. Hun kan heller ikke si noe om saker som hun i sitt tidligere arbeid som fransk forhørsrettsdommer har fått kjennskap til.

Best lønn

- Ingen i Justisdepartementet har høyere lønn enn Eva Joly. Men hun har jo en spesiell type kompetanse som er veldig ettertraktet - ikke bare i staten, men også i det private, sier ekspedisjonssjef Karin Bugge i plan- og administrasjonsavdelingen i Justisdepartementet.

Selv om Joly blir blant de best betalte i staten, er det noen framtredende byråkrater som har en bedre grunnlønn. Bare enkelte av disse disponerer imidlertid fri bolig.

De administrative lederne i de fem regionale helseforetakene er lønnsvinnerne. Der tjener en rekke ansatte langt mer enn sjefen, helseminister Dagfinn Høybråten.

Også sentralbanksjef Svein Gjedrem har nok til salt på maten: Han har en bruttolønn på nesten 1,1 millioner kroner.

Har et navn

Tall Dagbladet har hentet inn, viser at statsråder og stortingspolitikere er blant dem som tjener minst av de profilerte toppene. Statsminister Kjell Magne Bondevik har imidlertid en årslønn på 925000 kroner. Med det tjener han 165000 kroner mer enn statsrådene i regjeringen. Stortingspolitikerne har en årslønn på 520000 kroner, og disse disponerer også fri bolig når de er i Oslo.

Joly tjener mer enn andre polititopper, men politidirektør Ingelin Killengreen ligger like bak. Politimester Anstein Gjengedal i Oslo, justisminister Odd Einar Dørum, PST-sjef Per Sefland og Økokrim-sjef Einar Høgetveit følger deretter.

- Eva Joly kan med sin kompetanse bidra både nasjonalt og internasjonalt. Hun har også et navn. Når hun møter opp i internasjonale fora, håper vi at hun skal gi Norge en ytterligere posisjon i arbeidet med økonomisk kriminalitet, sier ekspedisjonssjef Øystein Blymke.

SITTER GODT I DET: Eva Jolys lønnsavtale gir henne 885000 kroner i grunnlønn, pluss fri bolig. Det er mer enn alle polititopper i Norge tjener. - Man må betale for kompetanse, sier ekspedisjonssjef Øystein Blymke i politiavdelingen i Justisdepartementet.