Joly på vei mot EU-parlamentet med «militant» bondeaktivist

Eva Joly kan bli første nordmann i EUs lovgivende forsamling, sammen med mannen som demonterte McDonalds.

STILLER TIL VALG: Anti-globaliseringsaktivisten og toppkandidat for sørvest-Frankrike José Bové og Eva Joly holder opp en valgavis fra den franske seksjonen av De grønne. Foto: JEAN PIERRE MULLER/AFP
STILLER TIL VALG: Anti-globaliseringsaktivisten og toppkandidat for sørvest-Frankrike José Bové og Eva Joly holder opp en valgavis fra den franske seksjonen av De grønne. Foto: JEAN PIERRE MULLER/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| PÅ TGV TIL PARIS (Dagbladet): Eva Joly, som holder både norsk og fransk statsborgerskap, ligger an til å komme inn i Europaparlamentet fra Ile de France, valgkretsen som omfatter Paris, i dagens valg.

Velkjent Den tidligere forhørsdommeren og korrupsjonsjegeren er velkjent i Frankrike for sine juridiske korstog mot blant annet korrupsjon i den franske oljegiganten ELF. Erfaringene og hennes personlige historie brukes for fullt i valgkampen, der hun langer ut mot skatteparadiser, samt en økonomisk og politisk elite mett på seg selv.

Vil bli kvitt presidentenSom andrekandidat, bak den kjente sekstiåtteren Daniel Cohn-Bendit, trenger Joly rundt 12 prosent oppslutning for å tilbringe de neste årene i vekselvis Brussel og Strasbourg, der møtene gjennomføres.

Utover miljøpolitikk og kampen for strengere finansregulering, har Joly en peronlig ambisjon om å skaffe EU-kommisjonen en ny president.

— Jeg håper å være delaktig i å bli kvitt José Manuel Barroso, sier Joly til NTB, som mener han vært utydelig som EU-president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer