Jolys nye jeger

Den kjente korrupsjonsjegeren Eva Joly og hennes korrupsjonsteam er operative i løpet av september. Med seg på laget får Joly nå «krigeren fra Økokrim», førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eva Joly er engasjert som rådgiver i kampen mot korrupsjon og hvitvasking for en treårsperiode. Joly har permisjon fra sitt embete som dommer i Frankrike.

- Vi skal ta oss av generelle situasjoner, regelverk, internasjonale konvensjoner, og se hvordan Norge kanskje kan «sprite» dem litt opp, sier Joly til Dagbladet.

Arbeidet skal være rettet særlig mot hvitvasking av penger og korrupsjon, tiltak som kan bidra til effektivisering. Internasjonalt skal gruppa blant annet jobbe med utredning av politiske spørsmål og deltakelse innenfor sentrale organer som FN og EU.

- Joly er inspirerende

Joly har selv håndplukket Anne-Mette Dyrnes fra Økokrim. Dagbladet får opplyst at ytterligere tre personer skal inn i korrupsjonsteamet.

Anne-Mette Dyrnes er i dag førstestatsadvokat i Økokrim. Dyrnes har utmerket seg med flere store mediesaker den siste tida. Hun aktorerte blant annet saken mot Jonas Wold og leder etterforskningen mot TV-kjendisen Hallvard Flatland.

Dyrnes sier til Dagbladet at det blir en ære å jobbe sammen med Eva Joly. Hun er gift med forsvarsadvokat Harald Stabell, og starter i Justisdepartementet 1. september.

- Jeg føler meg veldig beæret over å bli spurt, og jeg tror det blir veldig spennende. Joly er en inspirerende og dyktig person med stor påvirkningskraft. Prosjektet er i utgangspunktet treårig, og jeg har permisjon fra jobben i Økokrim. Men jeg skal uansett aktorere ankesaken mot Wold, og jeg beholder tittelen min i Økokrim, sier Dyrnes.

- Fin mulighet

Anne-Mette Dyrnes blir av kolleger beskrevet som en av landets fremste etterforskere innen korrupsjon og hvitvasking. Hun har blant annet vært leder for det såkalte IKØ-teamet i Økokrim (internasjonal kriminalitet - øst), som nå er nedlagt.

HÅNDPLUKKET: Anne-Mette Dyrnes fra Økokrim er en av landets fremste etterforskere innen korrupsjon og hvitvasking. Eva Joly har selv håndplukket henne til sitt korrupsjonsteam.