Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jomfru suser inn på tinget

Fredag kom Dagrun Pedersen (KrF) fra Kristiansand fresende inn på Stortinget. 26-åringen har forkjærlighet for motorsykler og gleder seg til bryllupsnatta. Pedersen er nemlig jomfru - og er stolt av det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Selv om jeg har tatt et verdivalg om ikke å ha sex før ekteskapet, vil jeg ikke bli profilert som «hun kristne dama som er jomfru». Jeg vil bli vurdert ut fra hva jeg får til som politiker, og jeg er ikke så prektig som det kan høres ut, sier Pedersen til Dagbladet.

26-åringen er medlem av en kristen og landsdekkende motorsykkelklubb. Hun er i ferd med å ta motorsykkellappen, og hun drømmer om å eie en kubikkhest ä la Harley-Davidson.

- Dagrun vil bli et friskt pust på Stortinget, spår den nyutnevnte kirke-, utdannings- og forskningsministeren, Jon Lilletun.

På 32. plass

En av Stortingets yngste representanter ble kastet rett inn i politikken ved forrige kommunevalg. Da sa hun ja til å være listefyll på 32. plass. Men velgerne ville ha Pedersen, som er født og oppvokst i Kristiansand. De kumulerte henne opp på listene, og hun føk dermed rett inn i by- og kulturstyret.

I høst sa hun ja til å stille som nr. 3 på partiets liste, noe som skulle sikre at hun ble vararepresentant på Stortinget.

Men så kom plutselig KrF i regjeringsposisjon, og Jon Lilletun ble utnevnt til minister. Dermed var det bare for den motorsykkelfrelste dama å pakke koffertene og flytte inn på en av Stortingets hybler i Oslo sentrum.

- Stor ære

- Jeg har bare vært på Stortinget én gang før. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på oppgaven. Ikke minst er det en stor ære å sitte på Stortinget. Jeg håper jeg klarer å få beholde spontaniteten, samt holde kontakt med grasrota, sier hun.

Hele Norges coronakart