Jon (40) ble drept

En 25 år gammel Tromsø-mann er pågrepet og siktet for drap på fritidsklubbleder Jon Hoel (40) fra Tromsø. Den siktede, som ble far i romjula, dumpet liket av den populære ungdomsarbeideren i sjøen utenfor Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er godt at denne saken får en oppklaring. Saken har vært en stor påkjenning for familie og venner, sier en kamerat av Hoel til Dagbladet.

Jon Hoel ble meldt savnet fra Tromsø i slutten av juli 1998. Hoel var en kjent mann i bybildet i Tromsø. Han var ansatt som fritids- og ungdomsleder ved Stakkevollan ungdomsklubb i Tromsø kommune. Forsvinningen har opprørt hele Tromsø, og rykter har versert om hva som har tilstøtt han.

Varetektsfengslet

Fredag kveld ble to personer pågrepet i Tromsø i samband med forsvinningen. Etter det Dagbladet erfarer er det en bilobservasjon som har ført politiet fram til løsningen på forsvinningsgåten.

De to personene satt i går i avhør ved Tromsø politidistrikt. Begge har erkjent de faktiske forhold, og samtykket i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

- Den ene av de siktede, en Tromsø-mann på 25 år, har forklart at han kjørte sammen med Hoel til Ringvassøy 7. juli 1998. Der skal de to ha begynt å krangle. Hoel, som er medlem i en lokal pistolklubb, skal ha vært bevæpnet med et håndvåpen. Den siktede har forklart at de to begynte å slåss, og at han grep våpenet og drepte Hoel, sier politijurist Annette Barlind ved Tromsø politidistrikt.

- Min klient hevder at han handlet i selvforsvar, sier advokat Ulf Hansen, som forsvarer 25-åringen.

Den siktede 25-åringen skal deretter ha dekket til liket. Dagen etter skal han ha reist tilbake til åstedet sammen med den medsiktede, en tidligere straffedømt Tromsø-mann på 36 år. Sammen skal de to ha fraktet liket i båt fra drapsstedet og dumpet det i sjøen utenfor Tromsø. 26-åringen er siktet for forsettlig drap, mens 36-åringen er siktet for etterfølgende bistand i samband med drapet.

Gode venner

Den siktede 25-åringen var en god venn av Jon Hoel. De to har jobbet sammen i utelivsbransjen i Tromsø. Rett før drapet skal Jon Hoel ha kjøpt en campingvogn og en bil av siktede.

- Vi kan bekrefte at økonomiske forhold var årsaken til krangelen mellom de to, sier politiinspektør Barlind.

Bilen ble seinere funnet i nærheten av Hoels bosted i Troms sentrum med flere knuste vinduer. Drapet skal ha skjedd på et avsidesliggende sted på Ringvassøy. Drapsvåpenet er beslaglagt av politiet.

Politiet vil i dag starte søk etter liket på bakgrunn av opplysninger fra de siktede.