Jon (40) ble drept

En 25 år gammel Tromsø-mann er pågrepet og siktet for drap på fritidsklubbleder Jon Hoel (40) fra Tromsø. Den siktede, som ble far i romjula, dumpet liket av den populære ungdomsarbeideren i sjøen utenfor Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er godt at denne saken får en oppklaring. Saken har vært en stor påkjenning for familie og venner, sier en kamerat av Hoel til Dagbladet.

Jon Hoel ble meldt savnet fra Tromsø i slutten av juli 1998. Hoel var en kjent mann i bybildet i Tromsø. Han var ansatt som fritids- og ungdomsleder ved Stakkevollan ungdomsklubb i Tromsø kommune. Forsvinningen har opprørt hele Tromsø, og rykter har versert om hva som har tilstøtt han.

Varetektsfengslet

Fredag kveld ble to personer pågrepet i Tromsø i samband med forsvinningen. Etter det Dagbladet erfarer er det en bilobservasjon som har ført politiet fram til løsningen på forsvinningsgåten.

De to personene satt i går i avhør ved Tromsø politidistrikt. Begge har erkjent de faktiske forhold, og samtykket i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

- Den ene av de siktede, en Tromsø-mann på 25 år, har forklart at han kjørte sammen med Hoel til Ringvassøy 7. juli 1998. Der skal de to ha begynt å krangle. Hoel, som er medlem i en lokal pistolklubb, skal ha vært bevæpnet med et håndvåpen. Den siktede har forklart at de to begynte å slåss, og at han grep våpenet og drepte Hoel, sier politijurist Annette Barlind ved Tromsø politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer