Masseskytingen i Oslo:

Jon (54) og Kåre (60) drept

«Vår største gledesspreder». «Et hjerte av gull». Vennene er i sorg etter at Jon Erik Isachsen og Kåre Hesvik ble brutalt drept i Oslo natt til lørdag.

MINNES DE DREPTE: De ansatte på baren Per på hjørnet, som var ett av åstedene under masseskytingen i Oslo, har lagt ned kort med minneord om dem som ble drept. Foto: Dagbladet
MINNES DE DREPTE: De ansatte på baren Per på hjørnet, som var ett av åstedene under masseskytingen i Oslo, har lagt ned kort med minneord om dem som ble drept. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

C. J. HAMBROS PLASS, OSLO (Dagbladet): «Til gode Kaare». «Til vår kjære Jon».

Slik åpnes minneordene skrevet på to kort av de ansatte på Per på hjørnet, et av utestedene som natt til lørdag ble rammet av masseskytingen.

Det var Kåre Hesvik (60) og Jon Erik Isachsen (54) fra Bærum som ble drept. De var begge kjente fjes for de ansatte på utestedet.

Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi teksten i kortene, som er lagt ned over to blomsterbuketter og et Pride-flagg like i nærheten.

Politiet og venner oppgir ulik stavemåte på navnet til Hesvik.

To personer ble drept og 21 personer skadd, ti av dem alvorlig, etter at gjerningsmannen startet å skyte utenfor flere utesteder i Oslo sentrum.

«Alltid trofast god og mild, du var så god med et hjerte av gull. Vår største gledesspreder. Du var så glad i livet. Gleden du ga skal vi aldri glemme. Varmeste klemmer til dine nærmeste», skriver de ansatte på utestedet Per på hjørnet om Isachsen.

HEROISK INNSATS: Videoen viser gjerningspersonen løpe, for så senere å bli tatt. Video: Andreas Blix / Tipser. Vis mer

I minneordet til Hesvik skriver de:

«Du ble revet bort så plutselig, men aldri kommer dagen du blir glemt. Du var god, du var stolt, du var vår venn. Varmeste klemmer til dine nærmeste. Vi er stolte av å kalle deg vår venn».

Bistandsadvokat for Kåre Hesvig, Per Ivar Hessen, sier til Dagbladet at det er i samråd med familien at politiet i dag går ut med navn.

- Politiet går ut med en pressemelding nå, og familien ønsker ro, sier bistandsadvokat Hessen.

Les alle Dagbladets artikler om hendelsen her.

Kamerat: - En flott mann

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk vite det. Det er helt forferdelig, sier Åge Walle til Dagbladet.

Han er en mangeårig venn av Jon Erik Isachsen, og forteller at han møtte ham seinest tirsdag denne uka.

- Han hadde bursdag, så jeg spanderte en øl på ham på Per på hjørnet, der han var stamgjest.

Walle forteller at Isachsen jobbet mange år som pilot i det amerikanske helikopterselskapet Sikorsky, og seinere med forhandlinger om leveranser opp mot staten.

I tillegg var han engasjert i prosjekter gjennom Nav-systemet for å få svakerestilte tilbake i arbeid, ifølge kameraten.

- Han var en flott mann - ærlig, redelig og ordentlig, med mange gode medmenneskelige egenskaper. En omsorgsperson rett og slett, sier Walle.

Også vekteren som hoppet på drapsmannen kjente Isachsen.

- Det er utrolig trist. Han var en snill, vanlig mann som har vært her over flere år. Vi var samme alder i tillegg.

I SORG: Mange mennesker samlet seg lørdag ettermiddag ved C. J. Hambros Plass i Oslo. Foto: Siri Åbø Wiersen / Dagbladet
I SORG: Mange mennesker samlet seg lørdag ettermiddag ved C. J. Hambros Plass i Oslo. Foto: Siri Åbø Wiersen / Dagbladet Vis mer

- Brydde seg om alle

Kåre Hesvik startet sin karriere på 80-tallet som hjelpepleier ved Oslo universitetssykehus (OUS), før han seinere videreutdannet han seg som vernepleier og etter hvert ble avdelingsleder, forteller en av hans tidligere kolleger, Tone Johansen.

- Vi var kollegaer på 80-tallet og var en del sammen utenom jobb. Han var en spesiell kollega - godt likt av alle og en helt utrolig varm, inkluderende og omsorgsfull person som brydde seg om alle. Han var også meget flink i yrket sitt, sier hun til Dagbladet.

Tone Slettvoll Kvalnes ble kjent med Kåre Hesvik for mange år siden, gjennom felles venner.

- Han var den hyggeligste og flotteste personen jeg har kjent, skriver hun i en sms til Dagbladet.

- Hjerte av gull

Runar Nordli-Olsen ble kjent med Hesvik for seks-sju år siden. Nordli-Olsen sier til Dagbladet at ikke er den som kjente Hesvik best, men at de siden den gang har feiret mange store begivenheter sammen.

- I disse begivenhetene var gjerne Kåre han som snakket med de som satt alene – de som kanskje ikke kjente så mange, sier Nordli-Olsen og legger til:

- Kåre hadde et hjerte av gull, og han var stolt av seg selv.

Nordli-Olsen er ikke kjent med når Kåre valgte å stå fram som homofil, men mener det var i godt voksen alder.

- Mange venter på grunn av en irrasjonell - nå rasjonell - frykt for å bli dømt. Kåre endte opp med noe mye verre: Å bli drept for å være seg selv.

Hesvik hadde mange som brydde seg, forteller Nordli-Olsen.

- Hans nærmeste er knust, og det står en stol tom i vår bryllupsfeiring.

Natt til lørdag hadde Nordli-Olsen og en vennegjeng tenkt seg på London pub, det andre utestedet som ble rammet av masseskytingen. De ombestemte seg imidlertid da de så køen.

- Hvis vi hadde valgt å stille oss i køen, ville vi sannsynligvis ha ligget på sykehus nå, sier han.

Bistandsadvokat: - Uoversiktlig

Dagbladet har vært i kontakt med Isachsens bistandsadvokat, Brit Kjelland, som på nåværende tidspunkt ikke ønsker å gi en kommentar. Det gjør heller ikke Christian Lundin, som er bistandsadvokat for de skadde.

Han hadde søndag ikke fått oversikt over de fornærmede, eller dokumenter fra politiet.

- Situasjonen er oversiktlig, skrev Lundin i en sms søndag morgen.

I pressemeldingen fra politiet heter det at Kåre Arvid Hesvik var bosatt i Bærum kommune. Familien ønsker ikke at bilder av den fornærmede offentliggjøres av media.

Familien sier om Jon Erik Isachsen at han var en kjærlig far som vil bli dypt savnet. De ønsker ikke at bilder av den fornærmede offentliggjøres av media.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer