Jon (63) kastet på glattcelle

63 år gamle Jon Åbø fra Sauda parkerte feil. Som en konsekvens av dette ble han revet ut av bilen, kastet i bakken, lagt i håndjern og kastet på glattcelle. En polititjenestemann er nå idømt 4000 kroner i bot for grov uforstand i tjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg trodde jeg skulle dø, sier Åbø til Dagbladet. Han har etter episoden slitt med vond rygg og dårlig psyke.

- Men jeg er glad for at politimannen ble dømt, sier han.

Det var 22. desember i fjor at Åbø var i Sauda for å kjøpe en genser.

- Jeg parkerte på et sted der det var lovlig å parkere. En politimann kom bort og sa at det var ulovlig å parkere der, og ba om vognkort og førerkort. Mens jeg bøyde meg inn i bilen for å hente det, sa jeg til ham: «Du står feilparkert du også.» Da sa han: «Jeg kan parkere hvor jeg vil når jeg er i tjeneste.» «Er du sikker på det,» sa jeg, forteller Åbø.

- Det neste jeg kjente var at han forsøkte å rive meg ut av bilen, han reiv og sleit, og til slutt deiset jeg i bakken. Han satte seg oppå meg og satte på håndjern, tok meg inn i politibilen og satte meg på glattcelle. Jeg har dårlig hjerte fra før, sukker Jon.

Åbø ble deretter siktet for vold mot offentlig tjenestemann. Men polititjenestemannen hadde glemt å ta mobiltelefonen fra Jon Åbø.

Fra glattcella ringte han politimesteren i Haugesund og sin advokat, som sørget for å få ham ut. Samtidig anmeldte han politimannen til SEFO.

Nå har Statsadvokaten idømt polititjenestemannen 4000 kroner i bot for grov uforstand i tjenesten. Tjenestemannen tjenestegjør nå ved et annet politidistrikt.

- Det er alltid kjedelig med slike hendelser. Vi tar saken til etterretning, sier konstituert politimester Odd Magne Haaversen i Haugesund.

GLAD: Jon Åbø fra Sauda ble kastet på glattcelle for å ha parkert feil. Nå er en polititjenestemann dømt for grov uforstand i tjenesten.