- Jon bare skryter

Hackere fra hele verden raser mot Jon Johansen. De mener at det var andre som knekte DVD-koden, og at 16-åringen feilaktig har tatt æren for «bragden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg hadde først tenkt å bare la det gå, men nå begynner det å bli litt for kvalmt. Jon Johansen er en gedigen bløff, og alle i den indre internasjonale IT-kretsen vet dette, skriver en hacker i en mail til Dagbladet.

En annen skriver:

- Etter at media har skrytt «geniet» Jon Johansen opp i skyene for å ha knekket den «uknekkelige» DVD-koden, synes jeg det er greit å få fram sannheten: Jon Johansen hadde ikke noe med knekkingen av DVD koden å gjøre. Det sto en anonym tysker for.

Skrytepave

I Dagbladets nettutgave reagerer flere på at Johansen har gjort det som i hackerkretser er helligbrøde: Å skryte offentlig av det du har gjort.

- Er det Jon Johansen har gjort ulovlig? Niks. Er han et geni? Neppe. Å gjøre et hack er bra, å stå fram med fullt navn i avisene, med skjevt glis, er utilgivelig, skriver én.

Amerikaneren Kevin Mitnick er verdens mest kjente databanditt. Som 17-åring ble han i 1982 tatt for å ha brutt seg inn i systemet som styrer USAs atomvåpen. Han ble fengslet i 1989. Etter å ha rømt under permisjon, ble han tatt i 1995 etter et innbrudd i datasystemet til et japanskeid firma. Han sitter fremdeles fengslet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer