Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jon Eikemo kastet ut fulle folk

Måtte avbryte forestillingen BERGEN (Dagbladet): Jon Eikemo fikk nok av fulle, sovende og uforskammede gjester i salen. Han avbrøt forestillingen på Maxime og fikk dem kastet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er våre firkantede skjenkebestemmelser som skaper problemene, sier Jon Eikemo, som fullførte forestillingen etter tumultene.

Det var i går kveld det kokte over for skuespilleren. Han hadde gjennomført noen få nummer av forestillingen «Fra det ene til det andre» på Ole Bull-scenen på Maxime i Bergen.

På første rad ved scenekanten satt en tilreisende gruppe på vel 40 stykker fra stavangerområdet. Mange av dem hadde fått i seg for mye alkohol.

Gikk i protest

Jon Eikemos tålmodighet sprakk da flere personer sovnet. Andre satt med ryggen til, noen tok av seg på beina og slengte føttene på scenekanten, som bare er en halv meter unna, mens de skrålte og bråket.

Da tok Eikemo affære og stoppet seansen.

- Jeg ba de 15-20 verste enten forlate salen eller overta forestillingen, men at det siste ville være urettferdig overfor den edrue delen av de 200 publikummerne, sier Eikemo til Dagbladet. Så forlot han scenen og gikk til garderoben.

Det oppsto en del krangel, og en av bråkmakerne måtte tas hardt av dørvaktene som Eikemos agent, Morten Kibsgård, hadde tilkalt.

Firkantet regel

På grunn av skjenkebestemmelsene får revyscenen, som har status som nattklubb, ikke tillatelse til å åpne dørene før klokka 22.00. Mange publikummere møter opp allerede to timer tidligere. Når de får beskjed om å vente på forestillingen, går de selvfølgelig til nærmeste pub.

- Politikernes bestemmelser er stupide - supperåd ganger to, sier Eikemo. - Kunne vi bare få startet en time eller to tidligere, ville problemet vært løst.

- Det er ikke første gang du opplever overstadig publikum?

- Nei, jeg har spilt minst 1000 revyforestillinger, og særlig rundt julebordstider blir det litt av hvert. I gamle dager var det bare på skoleteater at elevene kastet drops og skjøt med sprettert. Men nå har jommen voksne mennesker overtatt.

TV-kulturen overtar

Eikemo mener at TV har forandret publikum.

- Hjemme foran skjermen sitter folk og slafser, spytter og spiser. Snakker høylytt mens de ser. Slike vaner er i ferd med å overføres til teatersalen. Folk pynter seg ikke lenger. De kan for så vidt komme i badebukse om de vil, bare de sitter stille og lytter. Mange skjønner ikke at teaterkulturen har en høytidelighet over seg, sier skuespilleren.

Da de verste urokråkene var borte fra salen, fortsatte Eikemo showet, og han høstet stor applaus - både som kunstner og som utkaster.