Stortingsvalget

- Jon Helgheim er ferdig

Innvandringspolitisk talsmann i Frp, Jon Helgheim, sier til VG at han sannsynligvis er ferdig i norsk politikk på dette nivået, og at han skal ut av Stortinget.

- FERDIG: Jon Helgheim (Frp) sier at han sannsynligvis er ferdig i norsk politikk på dette nivået. Foto: Terje Pedersen / NTB
- FERDIG: Jon Helgheim (Frp) sier at han sannsynligvis er ferdig i norsk politikk på dette nivået. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er et stykke unna plass på Stortinget, det gjenstår jo en mulighet for et utjevningsmandat, men sannsynligvis er jeg ferdig i norsk politikk på dette nivået, sier Helgheim til VG.

Helgheim, som fremdeles har et år igjen i Frps sentralstyre, ble valgt inn som Frps andrekandidat i Buskerud i 2017, men tapte kampen om å bli partiets listetopp i valgdistriktet foran årets valg. Dermed valgte han å takke ja til 2.-plassen på partiets liste i Oslo etter at Siv Jensen trakk seg.

I Oslo ligger også Høyre-veteran Michael Tetzschner an til å miste plassen sin. Aps lokalleder Frode Jacobsen vil trolig heller ikke få plass. Frp, Ap og Høyre mister alle et mandat om prognosene slår til, skriver NTB.

I øyeblikket er dette prognosen fra Valgdirektoratet i antall mandater:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer