DYKTIG JURIST: Justisminister tegnet et godt bilde av Jon Vegard Lervåg under begravelsen i Spjelkavik kyrkje. - Jon Vegard var en dyktig jurist og en svært verdifull medarbeider, sa statsråden om Lervåg. Den 32 år gamle juristen mistet livet da terrorbomben eksploderte midt i regjeringskvartalet og rammet Justisdepartementet der han var på jobb. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
DYKTIG JURIST: Justisminister tegnet et godt bilde av Jon Vegard Lervåg under begravelsen i Spjelkavik kyrkje. - Jon Vegard var en dyktig jurist og en svært verdifull medarbeider, sa statsråden om Lervåg. Den 32 år gamle juristen mistet livet da terrorbomben eksploderte midt i regjeringskvartalet og rammet Justisdepartementet der han var på jobb. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer

- Jon Vegard var en av edelstenene våre

Justisminister Knut Storberget holdt minnetale for bombeofferet Jon Vegard Lervåg (32).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SPJELKAVIK (Dagbladet): Spjelkavik kyrkje i Ålesund var full da familie, venner, kolleger og representanter fra Justisdepartementet, politiet, kommunen og Møre og Romsdal fylkeskommune kom for å ta farvel med Jon Vegard Lervåg.

Var på jobb Den 32 år gamle juristen, opprinnelig fra Ålesund, var på jobb i Justisdepartementets lovavdeling da terrorbomben rammet hardt og nådeløst.

- Jon Vegard omkom umiddelbart, fortalte prest Knut Bjune.

Rammen var vakker og stemningsfull inne i den sekskantede kirken, en sterk kontrast til det infernoet Jon Vegard Lervåg befant seg i da han måtte bøte med livet for terrorbomben.

Organist Ola Eide og fiolinist Ove Kvangarsnes sørget for vakre toner sammen med sanggruppen Smyr.

Aktiv Og sang var en av de tingene den aktive Jon Vegard var opptatt av. I tillegg til hans engasjement i Amnesty, var Jon Vegard Lervåg aktiv i Unge Venstre og styremedlem i foreningen for unge jurister.

Som jurist var det naturlig for den omsorgsfulle sunnmøringen å engasjere seg i Kirkens Bymisjons «Gatejuristen».

- Bomben som eksploderte klokken 15.28 den 22.juli tok åtte menneskeliv i tillegg til enorme materielle skader. Jon Vegard var en av dem.
Han var eldste av fire brødre og aktiv i Blindheim bedehus og koret «Nytt Lys».

Han var en mann som var glad i volleyball, klatring og klassisk gitar.
En kamerat fikk han på tanken gå jusstudiet, noe han også gjorde. I 2007 begynte han hos advokatfirmaet Kluge, før han i mars 2010 fikk permisjon derfra og begynte i Justisdepartementet, sa Bjune.

Alltid optimist - Min kjære ektemann. Det gjør så inderlig vondt. Det er så vanskelig å forstå at du skulle bli tatt fra meg, sa Jon Vegards kone i sin gripende tale ved ektemannens båre.

- I tretten år var vi sammen, og vi gledet oss slik til å starte en ny epoke i samlivet vårt. Jeg kunne snakke med deg om alt. Du var alltid så optimistisk på framtiden. Du bor i hjertet mitt, det vil du alltid gjøre, sa hun før hun la ned kransen med påskriften; «Jeg elsker deg vennen!»

Livsglad Jon Vegard Lervågs foreldre og brødre beskrev en livsglad sønn og bror, en mann med enorm sosial appetitt og alltid godt humør.
-Jon Vegard elsket å prate og diskutere. Derfor satt han sammen med oss voksne når det var familieselskap, sa faren i sin tale.

På utlån En representant for advokatfirmaet Kluge sa i sin minnetale at de så fram til å få Jon Vegard Lervåg tilbake etter utlånet til Justisdepartementet.
- Slik blir det ikke. Han var et fantastisk menneske og medarbeider, vi er stolte over at han valgte å begynne hos oss, sa han.

Dyktig jurist Jon Vegard Lervågs egenskaper som jurist og menneske var også noe justisminister Knut Storberget dro fram i sin minnetale.

- Jon Vegard var en svært verdifull medarbeider og en dyktig jurist. Det må en nemlig være når mann jobber i lovavdelingen. Og Jon Vegard var grundig og samvittighetsfull. En sak var alltid i gode hender om den var i Jon Vegards. Han slapp ikke taket før oppgaven var løst. Dermed ble det mange sene kvelder på ham på jobb, sa Storberget.

En juvel - Han var også tilgjengelig for kolleger og oss politikere som trengte å diskutere vanskelige juridiske spørsmål, sa Knut Storberget før han la ned krans på vegne av departementet og regjeringen.

AKTIV: Jon Vegard Lervåg var en aktiv mann, noe samtlige talere trakk fram under begravelsen i Spjelkavik kyrkje. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
AKTIV: Jon Vegard Lervåg var en aktiv mann, noe samtlige talere trakk fram under begravelsen i Spjelkavik kyrkje. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer

- Jon Vegard var en av edelstenene våre, la han til.

Jon Vegard Lervåg ble etter kirkeseremonien fulgt til  Hatlehol gravlund i Ålesund hvor han ble stedt til hvile.

EN JUVEL: -Jon Vegard var en av juvelene våre, sa justisminister Knut Storberget. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
EN JUVEL: -Jon Vegard var en av juvelene våre, sa justisminister Knut Storberget. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer