Ap og Sp slåss om velgerne

Jonas: -Sp-stemme kan gi Frp-politikk

Jonas Gahr Støre mener velgerne bør få vite om Sp velger rødgrønt eller blått etter valget. Dersom Sp går til høyresiden for å sikre seg makt, vil innbyggerne få privatisering og sentralisering, advarer Støre.

BØR AVKLARE: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Senterpartiet bør avklare overfor velgerne om de har tenkt å styre med Høyre og Frp etter kommunevalget. Da vil innbyggerne risikere å få mer sentralisering og privatisering, sier Støre. I distriktene ser Sp til å bli den store valgvinneren ved dette valget. Målingene viser at Sp nå er størst i Nord-Norge. Men Støre satser på at Ap blir størst også i år. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BØR AVKLARE: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Senterpartiet bør avklare overfor velgerne om de har tenkt å styre med Høyre og Frp etter kommunevalget. Da vil innbyggerne risikere å få mer sentralisering og privatisering, sier Støre. I distriktene ser Sp til å bli den store valgvinneren ved dette valget. Målingene viser at Sp nå er størst i Nord-Norge. Men Støre satser på at Ap blir størst også i år. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvis man velger høyresiden, får man en politikk for privatisering, anbud og oppstykking av offentlige tilbud. Det er en ærlig konfliktlinje mot høyresiden, og jeg opplever jo at Sp er knalltydelig i nasjonal politikk mot dette. Derfor undrer det meg jo at Sp i kommuner og fylker ikke kan klargjøre hvem de vil samarbeide med, sier Støre til Dagbladet.

Han sier samtidig at det vil være ulike konstellasjoner ved lokalvalg.

- Jeg har full respekt for at Sp gjør det alle partier gjør, å søke mest mulig gjennomslag for sin politikk. Sp har hatt framgang, og vil ha igjen for det. Men det vi sier til våre ordførerkandidater, er at førstevalget er rødgrønt. Det er på den siden vi hører hjemme, sier Ap-lederen.

- Sp bør gi velgerne svar

Tidligere i sommer gikk fylkesordfører i Trøndelag og sentralstyremedlem Tore O. Sandvik ut mot Sp.

- Med flertallsregjering på høyresiden er det er viktigere enn noensinne å ha et rødgrønt Trøndelag som står imot de verste utslagene av høyrepolitikken, ikke minst i skole- og arbeidsgiverpolitikken og i kampen mot økte forskjeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer