Jonas (16): Savnet i en måned

Jonas Fredbo (16) fra Sandefjord arrangerte tur til Hemsedal med vennene sine. Der forsvant han sporløst fra nachspiel natt til 2. desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært i bakkene og på fest tok Fredbo og to kamerater taxi til Storehorn Apartmenthotel tre kilometer sør for Hemsedal sentrum. Der var de ca. en time på fest i en leilighet, men ble vist bort av en vakt om lag klokka 02.30 natt til 2. desember. De to kameratene gikk litt i forveien, mens Jonas fortsatte diskusjonen med dørvakta i en liten stund til. Ifølge dørvakta gikk han ut døra på hotellet 30 sekunder etter vennene, og siden har ingen sett ham.

Det er lett i store områder med hunder, frivillige fra Røde Kors og helikopter. Dykkere har søkt i elva Hemsil som går like ved, også under isen, men uten resultat.

- Hva tror dere har skjedd med Jonas?

- Vi er ikke nær noen oppklaring av saken så langt, vi vet ikke hva som har skjedd, sier lensmannen i Gol og Hemsedal, Per Egil Garborg.

- Ser dere noen likheter mellom de fire sakene?

- Jeg kjenner ikke saken på Nøtterøy, men det som er likt, er at det dreier seg om unge gutter, det har skjedd i forbindelse med fe st, de blir plutselig borte uten sikre spor.

- Bør politiet sammenlikne opplysninger i de fire sakene?

- Vi har allerede fått saksdokumenter fra Oppdal, selv om forsvinningen skjedde for fire år siden, og vi vil se på dokumentene. Vi har vært i kontakt med politiet i Asker og Bærum, og er enige om at vi kommer til å ta kontakt igjen over nyttår når de har systematisert opplysningene i sin sak. Da kan vi se om det er personer eller biler som går igjen i begge sakene. Nøtterøy-saken kan jeg ikke si noe om.

Tips kan ringes inn til lensmannen i Gol og Hemsedal: 32029511.

JONAS FREDBO (16): Diskuterte alene med en dørvakt i Hemsedal i 30 sekunder, så gikk han etter kameratene sine. Men ingen så ham igjen.
SIST SETT: Jonas Fredbo ble sist sett ved Storehorn Apartmenthotel utenfor Hemsedal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer