Jonas (21) blir tidenes yngste ordfører

Valgt inn i Sokndal kommunestyre som 17-åring.

TIDENES YNGSTE: KrF blir største parti i Sokndal i Rogaland. Førstekandidat er 21 år gamle Jonas Andersen Sayed. Han bli tidenes yngste norske ordfører.
Foto: Øyvind Ganesh Eknes, NTB Scanpix
TIDENES YNGSTE: KrF blir største parti i Sokndal i Rogaland. Førstekandidat er 21 år gamle Jonas Andersen Sayed. Han bli tidenes yngste norske ordfører. Foto: Øyvind Ganesh Eknes, NTB ScanpixVis mer

KrF blir største parti i Sokndal i Rogaland.

Førstekandidat er 21 år gamle Jonas Andersen Sayed, som dermed kan bli tidenes yngste norske ordfører.

Alle stemmene i Sokndal er opptalt, og KrF ender med 26,4 prosent av stemmene. NRK erfarer at Andersen Sayed blir ordfører.

- Det er ikke 100 prosent sikkert. Men vi er største parti, så vi har jo gode sjanser, sier han til NTB.

- Resultatet i seg selv er jo fantastisk. Det er over all forventning, fortsetter han.

Andersen Sayed føler seg klar til å ta fatt på oppgaven.

- Jeg føler at det kan vi få til. Vi har fått et sterkt mandat, og om det går veien, skal vi sammen med de andre partiene klare å finne gode løsninger for kommunen, sier han.

TANGERUDBAKKEN: Tangerudbakken-profilen Olav Grimdalen Jr var blant de frammøtte på KrFs valgvake. Han ønsker bedre tilbud til dem med funksjonsnedsettelse. Video/reporter: Mathilde Lea Vis mer

Valgt som 17-åring

21-åringen var bare 17 år da han ble valgt inn i kommunestyret for første gang. Han er bosatt i Stavanger, der han studerer statsvitenskap, men sier ifølge NRK at han vil flytte hjem om han blir ordfører.

Andersen Sayed er leder i Rogaland KrFU, men vil snart fratre, ifølge NRK.

Innehaver av tittelen som norgeshistoriens yngste ordfører er Kåre Martin Kneppe, som siden 2015 har vært ordfører for Høyre på Tysnes i Hordaland.

Han var 22 år da han tiltrådte i 2015.

(NTB).