Arbeiderpartiets landsmøte

Jonas advarer mot å endre abortloven

- Jeg advarer mot å kaste inn en så alvorlig sak for norske kvinner - og menn i et hektisk landsmøte, sa Jonas Gahr Støre i oppsummering av debatten.

ADVARER: Ap-leder Jonas Gahr Støre advarer landsmøtet mot å endre abortloven. Han mener dagens love balanserer ulike hensyn, og viser til gjeldende partiprogram Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
ADVARER: Ap-leder Jonas Gahr Støre advarer landsmøtet mot å endre abortloven. Han mener dagens love balanserer ulike hensyn, og viser til gjeldende partiprogram Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Abortloven er i spill etter at regjeringen har besluttet å forby tvillingabort. Det er flere forslag til landsmøtet om å utvide grensa for selvbestemt abort til uke 18.

Aps helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol er blant dem som støtter forslaget.

- Dagens lov fungerer

I en oppsummering av debatten i ettermiddag kom partileder Jonas Gahr Støre med en sterk oppfordring til landsmøtet om å ikke røre abortloven.

- Dagens abortlov fungerer. Aborttallene går ned. Inntil oktober 2018 var det et lavt konfliktnivå om abortloven, som Gro var med på å forhandle fram. Det viktigste vi kan gjøre, er ikke å tukle med abortloven, men å få aborttallene ned.

- Derfor advarer jeg mot at vi kaster inn en så viktig sak for norske kvinner, og jeg vil si norske menn, i løpet av et hektisk landsmøte, sa Støre.

- Erna opptrådte uansvarlig

- Vi var veldig tydelige på at Erna Solberg opptrådte uansvarlig da hun i en bisetning kastet ut at vi kan diskutere 2c, og endre loven. Jeg skal ikke trekke sammenlikningen inn til oss. Men det viser hvor viktig det er å ha stabilitet om abortloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer