- Jonas blåser opp arbeidsledigheten

- Velger tall som ingen fagmyndigheter bruker, sier statsminister Erna Solberg (H).

LEDIGHETSKRANGEL:Ap bruker et tall på ledige som ingen fagmyndigheter bruker for å få det til å passe til sin retorikk, sier statsminister Erna Solberg. - Dette er en ren avsporing. Jeg snakker ikke om prosenter, men om 135 000 mennesker som ifølge SSB er antatt ledige, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEDIGHETSKRANGEL:Ap bruker et tall på ledige som ingen fagmyndigheter bruker for å få det til å passe til sin retorikk, sier statsminister Erna Solberg. - Dette er en ren avsporing. Jeg snakker ikke om prosenter, men om 135 000 mennesker som ifølge SSB er antatt ledige, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Ap blåser opp arbeidsledigheten for å få den til å passe til sin politiske retorikk, hevder statsminister Erna Solberg.

I Stortingets spørretime onsdag anklaget Ap-leder Jonas Gahr Støre regjeringen nok en gang for å gjøre for lite, for sent mot arbeidsledigheten.

Han viste til tall fra arbeidsmarkedsundersøkelsen fra Statistisk Sentralbyrå som viser at 135 000 personer, eller 4,9 prosent av arbeidsstyrken, er ledige. Samme ledighet som i november- Ap har høy retorikk. Det er ganske påtakelig at de velger å bruke tall som ingen faginstanser bruker. Sesongjustert AKU-ledighet er på 130 000 ledige, dvs. 4, 6 prosent. Det er samme ledighet som i november i fjor.

Tallet 135 000 ledige finnes i råmaterialet, men er ikke sesongjustert. Så Ap velger å gjøre tallet større for at det skal passe til retorikken om at ledigheten øker. Den registrerte ledigheten er på 3, 1 prosent. Avstanden mellom AKU-ledighet og registrert ledighet er mye større enn den har vært hele det siste året. Det kan tyde på mye jobbskifte for øyeblikket, sier Solberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer