AMBASSADØRBLOGGER: Jonas sine beste menn og kvinner skal nå innlemme lesere i livet på norske utenrikssasjoner. Her er NorgesFN-ambassadør Morten Wetland (t.v), utenriksminister Jonas Gahr Støre, Norges ambassadør i Madrid, Torgeir Larsen, og ambassadør til Afghanistan, Jan Erik Leikvang, samt  Kai Eid. Bildet er tatt i forbindelse med et besøk i Afghanistan. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
AMBASSADØRBLOGGER: Jonas sine beste menn og kvinner skal nå innlemme lesere i livet på norske utenrikssasjoner. Her er NorgesFN-ambassadør Morten Wetland (t.v), utenriksminister Jonas Gahr Støre, Norges ambassadør i Madrid, Torgeir Larsen, og ambassadør til Afghanistan, Jan Erik Leikvang, samt Kai Eid. Bildet er tatt i forbindelse med et besøk i Afghanistan. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Jonas' diplomater blir bloggere

Jonas Gahr Støres kvinner og menn ute i verden skal begynne å blogge. Men ikke synse for mye om regjeringens politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Vi skal kunne reflektere over utenriks- og bistandspolitikk, men ikke gå så langt at utenriksministeren må svare i Stortingets spørretime, sier ambassadesekretær i Tanzania, Veslemøy Lothe Salvesen, til Dagbladet.

Hun er en av diplomatene som er plukket ut til prosjektet, som handler om å åpne opp utenrikstjenesten.

Les om valg i Afrika på bloggen hennes.

Ikke på tvers - Utenriksdepartementet har allerede tatt i bruk sosiale medier som Facebook og Twitter. Blogg er et naturlig tilskudd og et uttrykk for vårt ønske om å åpne utenrikstjenesten enda mer mot mediene og samfunnet.

VALG I AFRIKA: Ambassadesekretær Veslemøy Lohte Salvesen i Dar-es-Salaam blogger om at det er valg i flere afrikanske land i år, men betyr det mer demokrati?
VALG I AFRIKA: Ambassadesekretær Veslemøy Lohte Salvesen i Dar-es-Salaam blogger om at det er valg i flere afrikanske land i år, men betyr det mer demokrati? Vis mer

UD-bloggerne skal ikke synse på tvers av regjeringens politikk, men vise fram et mer sammensatt bilde av all aktiviteten ved noen av våre 110 stasjoner rundt om i verden.

- Vi har valgt diplomater som har lyst til å blogge, som er geografisk fordelt og som representerer hovedprioriteringer i norsk utenrikspolitikk, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre om bakgrunnen for prosjektet.

Les mer om Norge i verden.

ANKOMST MADRID: Ambassadør i Madrid, Torgeir Larsen, blogger om å reise på «den indianske måten».
ANKOMST MADRID: Ambassadør i Madrid, Torgeir Larsen, blogger om å reise på «den indianske måten». Vis mer

FN-ambassadør Morten Wetland er en annen av de utvalgte.

Han skal fortelle om arbeidet i FN og «krydre» med litt om livet i storbyen New York.

-Jeg liker å skrive, og gleder meg til å skrive blogger, som jo er en litt friere form. Jeg ser dette som en mulighet til å ytre seg i det offentlige rom, og dele erfaringer fra utenrikstjenesten. Hvis jeg blir veldig uenig med utenriksministeren, skal jeg nok ta det direkte med han og ikke i en blogg, sier Wetland.

SEILSKIP I DILI: Ambassaderåd i Øst-Timor Hans Peter Christophersen blogger om den norske seilskuta «Vega», bygd i Tysnes i 1863, i havna i Dili.
SEILSKIP I DILI: Ambassaderåd i Øst-Timor Hans Peter Christophersen blogger om den norske seilskuta «Vega», bygd i Tysnes i 1863, i havna i Dili. Vis mer

Les Wetlands blogg om livet i FN.

Jernring rundt FN -Blir det mye representasjon og cocktailselskaper?

- Mange har visst det inntrykket, men det er noe annet vi driver med. Akkurat nå jobber vi døgnet rundt for å forberede besøk av statsministeren, utenriksministeren og bistandsministeren i forbindelse med FNs hovedforsamling neste uke.

Dette er ei uke i året som krever mye planlegging og forberedelse, sier Wetland. I helgas blogg forteller han om jernringen som bygges i området rundt FN-bygningen dit president Barack Obama og andre verdensledere kommer neste uke.

Om bistand og korrupsjon Lohte skal med utkikkspunkt i Daar es Salaam skrive om hvordan norsk bistand fungerer i et land med omfattende korrupsjon.

JERNRING: FN-ambassadør Morten Wetland blogger om forberedelsene til FNs hovedforsamling neste uke, og jernringen som bygges opp i gatene rundt FN-bygningen.
JERNRING: FN-ambassadør Morten Wetland blogger om forberedelsene til FNs hovedforsamling neste uke, og jernringen som bygges opp i gatene rundt FN-bygningen. Vis mer

-Vi jobber for regjeringen, men utenriksministeren har bedt oss tenke høyt rundt hvordan bistandspengene brukes. Tanken bak bloggeprosjektet er å vise hvordan vi jobber ute for norske interesser. Men jeg vil også fortelle litt om det er å bo i et land som Tanzania, sier Salvesen.

De andre diplomatene som er med i bloggprosjektet i starten er ambassaderåd i Dili, Øst-Timor, Hans Peter Christophersen, generalkonsul i Guangzhou, Kina, Tormod C. Endresen, konsul i Murmansk Jon Elvedal Fredriksen og Torgeir Larsen, nyutnevnt ambassadør i Madrid.

ABC PÅ RUSSISK: Generalkonsul i Murmansk, Jon Elvedal Fredriksen, blogger om sin sønns skolestart i russisk skole.
ABC PÅ RUSSISK: Generalkonsul i Murmansk, Jon Elvedal Fredriksen, blogger om sin sønns skolestart i russisk skole. Vis mer
MILLIONBY: Generalkonsul i Guangzhou, Tormod C. Endersen blogger om omdanningen av en kinesisk småby til et vekstsentrum med 12 millioner innbyggere.
MILLIONBY: Generalkonsul i Guangzhou, Tormod C. Endersen blogger om omdanningen av en kinesisk småby til et vekstsentrum med 12 millioner innbyggere. Vis mer