SER FRAMOVER: Etter et dramatisk år med tap både privat og som Ap-politiker ser Jonas Gahr Støre framover. Han lover å bygge et nytt rødgrønt alternativ sammen med Sp og SV fram mot neste stortingsvalg. Foto: Lars Eivind Bones
SER FRAMOVER: Etter et dramatisk år med tap både privat og som Ap-politiker ser Jonas Gahr Støre framover. Han lover å bygge et nytt rødgrønt alternativ sammen med Sp og SV fram mot neste stortingsvalg. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Jonas' dramatiske år: Valgnederlag, Ap-bråk og faren som døde

Jonas Gahr Støre ser framover etter det historisk dårlige stortingsvalget. Men også privat har det vært harde tak for Ap-lederen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Velgerne skal få et tydelig alternativ. Trygve Slagsvold Vedum, Audun Lysbakken og jeg har snakket sammen, og er enige om at vi må samordne oss bedre og mer forpliktende. Vi er tre ulike partier, men har sammenfallende verdigrunnlag, og vi ser at skal vi få gjennomslag, må vi gå sammen. Velgerne skal få et tydelig alternativ til den borgerlige regjeringen i 2021, sier Støre til Dagbladet.

Det har vært et år fylt av kontraster for Støre, som privatperson og som Ap-leder og utfordrer til statsministerjobben. Han mistet sin far, moren er syk og pleietrengende, og han bestefar til en toåring som bare såvidt har begynt på livet, med stor iver og glede. Støre ble hyllet av et enstemmig landsmøte som landets neste statsminister, men valget ble en katastrofe.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn