Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jonas! Du må holde telefonen høyere opp

Danskenes «selfie-Helle» tok grep da AP-toppene skulle ta bilde av seg selv.

SOSIALDEMOKRATISK SELFIE 1: Statsminister Helle Thorning-Schmidt i Danmark, AP-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Stefan Löfven i Sverige poserer for eget kamera på Samak-konferansen i Sørmarka utenfor Oslo. Foto: Jonas Gahr Støre (med god hjelp av Helle Thorning-Schmidt)
SOSIALDEMOKRATISK SELFIE 1: Statsminister Helle Thorning-Schmidt i Danmark, AP-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Stefan Löfven i Sverige poserer for eget kamera på Samak-konferansen i Sørmarka utenfor Oslo. Foto: Jonas Gahr Støre (med god hjelp av Helle Thorning-Schmidt) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØRMARKA (Dagbladet): - Vi skal ha en selfie!? spør statsminister Helle Thorning-Schmidt i Danmark.

- Hehehe, du er jo flink til det, Helle, sier AP-leder Jonas Gahr Støre.

- Jonas! Du må holde telefonen høyere opp, sier Thorning-Schmidt til Støre.

- Du er jo profesjonell, skyter statsminister Stefan Löfven i Sverige inn fra sidelinja.

SOSIALDEMOKRATISK SELFIE 2: Etter instrukser fra Helle Thorning-Schmidt løfter Jonas Gahr Støre telefonen noe og gjør et nytt selfie-forsøk. Foto: Jonas Gahr Støre (med god hjelp av Helle Thorning-Schmidt)
SOSIALDEMOKRATISK SELFIE 2: Etter instrukser fra Helle Thorning-Schmidt løfter Jonas Gahr Støre telefonen noe og gjør et nytt selfie-forsøk. Foto: Jonas Gahr Støre (med god hjelp av Helle Thorning-Schmidt) Vis mer

Selfie-resultatet ser du øverst i denne saken. En sosialdemokratisk selfie av lederne i de sosialdemokratiske partiene i Norge, Sverige og Danmark.

Dyster rapport De er samlet på Sørmarka kurs- og konferansesenter på Samak-konferansen som er en samling av nordiske sosialdemokratiske ledere og fagorganisasjoner som LO.

Under konferansen la Fafo fram rapporten om den nordiske modellen fram mot 2030. Og det ser mørkt ut, ifølge rapporten. Klassekampen viser i dag fram rapporten som er dårlig nytt for de ønsker sterke fagforeninger og små økonomiske forskjeller i samfunnet:

• Satt opp mot befolkningsveksten vil sysselsettingen gå ned. Det kommer bare noen få hundre tusen nye sysselsatte til i Norden.

• Samtidig vil antallet fagorganiserte gå ned med nesten 1,5 millioner. I dag er 7,3 millioner fagorganiserte i Norden.

SLIK TAR AP-TOPPENE SELFIE: Helle Thorning-Schmidt, Jonas Gahr Støre og Stefan Löfven er fornøyde med resultatet. Foto: Nina Hansen
SLIK TAR AP-TOPPENE SELFIE: Helle Thorning-Schmidt, Jonas Gahr Støre og Stefan Löfven er fornøyde med resultatet. Foto: Nina Hansen Vis mer

• Fram mot 2030 vil forskjellene i Norden øke.

Fordel AP-leder Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet at han mener rapporten holder fast ved noe de er kjent med, nemlig å møte det internasjonale samfunnet, og det å være en del sterke internasjonale forandringer.

- I Norge har vi klart å gjøre det til en fordel for vår befolkning. Det er også ambisjonen vi skal ha for framtida. Det krever en solidarisk politikk. Det krever en politikk for små forskjeller og skape høy tillit i samfunnet, sier Støre.

Han mener dersom de klarer å omsette de ovennevnte verdiene til praktiske løsninger i arbeidsmarkeder, velferdspolitikken og for å heve kompetansen i befolkningen ytterligere, har de lykkes, mener Støre til Dagbladet på deres politiske samling.

Optimistisk Statsministrene i Sverige og Danmark, Stefan Löfven og Helle Thorning-Schmidt fra AP´s søsterpartier, er ikke overraskende helt enig.

- Jeg ser muligheter med denne rapporten. Vi kan ikke se på alt som trusler. Klima i forandring er et typisk eksempel. Det er rammen som naturen gir oss. Innenfor denne rammen finnes det alle muligheter til å skape sysselsetting, ny teknologi, nye muligheter og vi kan samtidig fortelle våre barnebarn at vi leverer over et godt klima og miljø. Jeg tror nøkkelordene er optimisme og framtid. Vi kan påvirke framtida, det er ikke bare et øde, sier Löfven til Dagbladet.

HISTORISK SELFIE: Statsminister David Cameron, statsmnister Helle Thorning-Schmidt og president Barack Obama tar selfie under minneseremonien om Nelson Mandela i Johannesburg i Sør-Afrika den 10. desember i fjor. Obama kone, Michelle Obama, var ikke med på selfien. Foto: AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT / NTB scanpix
HISTORISK SELFIE: Statsminister David Cameron, statsmnister Helle Thorning-Schmidt og president Barack Obama tar selfie under minneseremonien om Nelson Mandela i Johannesburg i Sør-Afrika den 10. desember i fjor. Obama kone, Michelle Obama, var ikke med på selfien. Foto: AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT / NTB scanpix Vis mer

Statsminister Helle Thorning-Schmidt tror ikke det blir noe problem å nå målene selv om Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre er opposisjon i Norge og Sverige og Danmark ledes sosialdemokratiske partier.

- Det er mange år siden vi har opplevd at det er sosialdemokratiske regjeringer i våre tre land samtidig. Dette går opp og ned. Jeg er overbevist om at den jobben Arbeiderpartiet gjør i opposisjon i Norge vil gjøre en forskjell, sier Thorning-Schmidt til Dagbladet.

FIKK FAFO-RAPPORT: De nordiske sosialdemokratiske lederne mottok i dag Fafo-rapporten NordMod2030. Foto: Nina Hansen
FIKK FAFO-RAPPORT: De nordiske sosialdemokratiske lederne mottok i dag Fafo-rapporten NordMod2030. Foto: Nina Hansen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling