Jonas er folkets nye favoritt

33 prosent vil ha Jonas - 22 prosent vil ha Erna som statsminister.

ALLEREDE FORBI ERNA: 33 prosent av de spurte i Ipsos MMIs undersøkelse for Dagbladet har Jonas Gahr Støre som statsministerfavoritt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
ALLEREDE FORBI ERNA: 33 prosent av de spurte i Ipsos MMIs undersøkelse for Dagbladet har Jonas Gahr Støre som statsministerfavoritt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye Ap-lederen får god mottakelse hos velgerne. I sin første Ipsos MMI-måling for Dagbladet er Jonas Gahr Støre klar statsministerfavoritt. 33 prosent av alle velgere vil ha Jonas. 22 prosent vil helst beholde Erna. 11 prosent dagdrømmer om å få Jens tilbake fra Nato, noe som gjør han til landets tredje mest populære kandidat. Siv Jensen holder stand på fire prosent, mens 22 prosent ikke vet.

- Oppmuntrende - Det er hyggelige tall og en stor oppmuntring. Det er det jeg har tenkt å si om det, sier den ferske Ap-lederen, som hadde sittet i sjefsposisjonen i tre dager da målingen ble tatt opp.

Siden valget i september har statsministerens popularitet sunket jevnt og trutt. I september mente 41 prosent at Erna Solberg var den beste til å styre landet. I desember fikk hun 32 prosent, i mars var hun nede i 25 prosent. Den nye Ap-lederen gjør et stort hopp oppover fra mars, da han og Stoltenberg oppnådde 19 prosent hver.

Halvparten av H-velgerne vil ha Erna Heller ikke Høyres egne velgere er overbevist om at Erna Solberg er den rette statsministerkandidaten. Bare 49 % av de som stemmer Høyre, mener hun er best egnet. 61 prosent av Ap-velgerne har Støre som statsminister-favoritt. Som partileder gjør Solberg det bedre. 68 prosent av alle velgere - og 86 prosent av Høyre-velgerne - mener Solberg gjør en god jobb som partileder. 64 prosent synes Støre gjør en god jobb for Ap. Ap-velgerne trenger noe mer tid på å bli overbevist — 76 prosent av Ap-velgerne mener Jonas gjør det bra. I mars mente 71 prosent av velgerne — og 89 prosent av Ap´s egne velgere - at Jens Stoltenberg gjorde en god jobb.

- Det er hyggelig at mange synes jeg gjør en god jobb for Høyre. Statsministermålingen skiller seg ut fra andre målinger, men med ny motstander og god tid til å overbevise velgerne om at vår politikk er riktig, er jeg optimist, sier statsminister Solberg.

Det er ikke uvanlig at populariteten til en statsminister synker. Tall fra tidligere Ipsos MMI-målinger, viser at Stoltenberg ved flere anledninger var nede på 30- og 20-tallet. I oktober 2007 var Jens Stoltenberg favorittstemplet av 35 prosent av de spurte. I juni 2013 var han nede i 27 prosent.

I partibarometeret gjør Høyre sin beste måling i hele 2014. Høyre går opp 2,9 poeng til 28,5 prosent. Ap holder seg stabile, går tilbake 0,5 poeng til 35,5.

Fornøyde - Dette er en god måling for Høyre, og over valgresultatet. Det viser at velgerne ser at vi leverer på det vi lovet i valgkampen. Vi er godt i gang med å løfte kvalitet i behandlingen og redusere ventetiden, vi har startet det store løftet i skolen og arbeidet for sterkere konkurransekraft og tryggere norske arbeidsplasser, sier Erna Solberg.

- Det jeg leser er et ganske stabilt velgerbilde. Det er oppmuntrende at Arbeiderpartiet ligger stabilt rundt midten av 30-tallet. Det er et godt utgangspunkt for videre politisk arbeid. Men viktigere enn de tallene er følelsen vi har med oss ut fra landsmøtet. Det er lojalitet hos velgerne, vi klarer å tiltrekke oss nye velgere og det er en god start på sommeren, sier Jonas Gahr Støre.

NY FAVORITT: Den ferske Ap-lederen Jonas Gahr Støre starter lederkarrieren med vind i seilene fra velgerne. Illustrasjon: Kjell Erik Berg/ Dagbladet.
NY FAVORITT: Den ferske Ap-lederen Jonas Gahr Støre starter lederkarrieren med vind i seilene fra velgerne. Illustrasjon: Kjell Erik Berg/ Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer