Annenhver Ap-velger gir Støre godt MeToo-skussmål

Jonas får mer MeToo-skryt enn Erna

Halvparten av Aps velgere mener Jonas Gahr Støre har håndtert saker om seksuell trakassering på en god måte. Bare hver tredje Høyre-velger sier det samme om Erna.

DELTE ERFARINGER: Partilederne Jonas Gahr Støre (Ap) og statsminister Erna Solberg (H) er blant dem som møttes til MeToo-toppmøte på Stortinget tirsdag, fordi partiene tror de kan lære av hverandre. Bildet er fra partilederdebatt i 2017-valgkampen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DELTE ERFARINGER: Partilederne Jonas Gahr Støre (Ap) og statsminister Erna Solberg (H) er blant dem som møttes til MeToo-toppmøte på Stortinget tirsdag, fordi partiene tror de kan lære av hverandre. Bildet er fra partilederdebatt i 2017-valgkampen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens statsminister Erna Solberg (H) har beklaget MeToo-svikt i eget parti, har Ap-leder Jonas Gahr Støre ment at Aps håndtering av sakene vil tåle ettertidens kritiske lys godt.

En fersk meningsmåling fra Ipsos viser også at partienes egne velgere er mer fornøyd med Støres håndtering av trakasseringssaker enn med statsministerens - selv om folk flest rangerer de to partiledernes håndtering ganske likt.

49 prosent av Ap-velgerne mener Støre har håndtert saker om seksuell trakassering på en god måte, mens 29 prosent av Høyre-velgerne vil si det samme om Solberg.

- Glad

For begge partilederne sier bare 10 prosent av egne velgere at saker om seksuell trakassering er håndtert dårlig.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er glad for det han tolker som en god tilbakemelding i kjølvannet av MeToo-kampanjen og bråket rundt partinestleder Trond Giske.

- Mitt inntrykk er at Erna Solberg har tatt dette på stort alvor i sitt parti, og at jeg har tatt det på stort alvor i mitt parti, men at vi har gjort det på litt ulikt vis. Jeg opplever at saken hos oss har truffet veldig sentralt i organisasjonen, at den har berørt følsomme tema, og ikke minst, en veldig sentral tillitsvalgt. Det skaper engasjement og uro i vår organisasjon. Jeg er glad for at våre medlemmer og velgere da opplever at vi har gjort det skikkelig, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer