Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jonas fikk det Ap-laget han ønsket

Bekrefter at han snakket med fylkesledere om nestlederkandidater.

Oslo  20140923.
Partileder Jonas Gahr Støre på vei til  landsstyremøte i Arbeiderpartiet sammen med Hadia Tajik 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20140923. Partileder Jonas Gahr Støre på vei til landsstyremøte i Arbeiderpartiet sammen med Hadia Tajik Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anniken Huitfeldt skrev på sin Facebook-side i dag at hun etter en samtale med Ap-leder Jonas Gahr Støre i går kveld, trakk seg som nestlederkandidat.

- Jeg har hatt en god samtale med partiets leder om nestlederspørsmålet, og trakk meg i forbindelse med valgkomiteens møte i går for å skape enstemmighet for Hadia Tadjik som partiets nye nestleder.

- Hadde stor støtte - Hun er en ung kvinne med minoritetsbakgrunn som vil gi bredde i parties ledelse. Jeg opplevde å ha stor støtte, men partiet er ikke tjent med en uavklart situasjon omkring personspørsmål i tiden som kommer.

- Jeg kommer til å støtte opp om den nye nestlederen, som jeg alltid har samarbeidet godt med, skriver Huitfeldt.

Overfor Dagbladet avviser Huitfeldt at hun ble bedt om å trekke seg. Huitfeldt har hatt støtte fra flere fylkeslag, blant dem Akershus og Sør-Trøndelag, men hun trakk seg altså for å skape enstemmighet.

Huitfeldt fortsetter som leder av Aps kvinnenettverk

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke fortelle hva han sa til Huitfeldt.

- Jeg har ikke ønske om å kommentere hva jeg snakker med mine nærmeste medarbeidere og kolleger om. Jeg har tatt i mot en enstemmig innstilling fra valgkomiteen, som er sterk og godt balansert. Nå er det opp til landsmøtet å velge sentralstyre og partiledelse, sier Støre til Dagbladet.

Så har jeg respekt for at Anniken skriver dette, sier Støre.

Dagbladet har fått tips fra kilder i Ap om at partilederen har kontaktet fylkesledere om nestlederspørsmålet i sluttfasen.

 - Har du vært i kontakt med valgkomiteen underveis i denne prosessen?

Påvirket?  - Jeg har ikke hatt møte med valgkomiteen. Men jeg snakker jo med fylkesledere og partifeller hver dag om alle typer temaer.

 - Har du påvirket sammensetningen av sentralstyret og partiledelsen?

 - Det er valgkomiteen som må svare på hvordan de kom fram til sin innstilling. Jeg konstaterer at valgkomiteen etter grundig diskusjon har lagt fram en enstemmig innstilling.

- Sterkt lag - Det er en kombinasjon av kontinuitet, og det jeg lovet da jeg ble valgt som leder, en lyd av den unge generasjonen i Ap.

Hadia er ung, men samtidig en erfaren politiker. Hun har sin personlige historie som forteller om et stykke av Norge. Men hun er først og fremst en ideologisk sterk og engasjert politiker i kraft av seg selv. Det blir et sterkt lag, konkluderer Støre.

Jette Christensen, som også var en av nestlederkandidatene, kommer inn i Aps sentralstyre.

Hele Norges coronakart