GJØR MYE: Samferdselsminister og nestleder i Frp Ketil Solvik-Olsen mener Ap-leder Jonas Gahr Støre må bruke mer tid på interne Ap-seminarer enn å følge med på regjeringens arbeid. Han slår fast at regjeringeng har satt i gang flere av tiltakene Ap-lederen etterlyser, og mener Støre skaper unødig pessimisme. Her er Solvik-Olsen på Frp´s 1. mai-arrangement på Jessheim . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJØR MYE: Samferdselsminister og nestleder i Frp Ketil Solvik-Olsen mener Ap-leder Jonas Gahr Støre må bruke mer tid på interne Ap-seminarer enn å følge med på regjeringens arbeid. Han slår fast at regjeringeng har satt i gang flere av tiltakene Ap-lederen etterlyser, og mener Støre skaper unødig pessimisme. Her er Solvik-Olsen på Frp´s 1. mai-arrangement på Jessheim . Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Jonas fortsetter å være omtrentlig med fakta

- Ap-lederen har ikke fått med seg hva regjeringen gjør, sier Ketil Solvik-Olsen. Samferdselsministeren lover nye tiltak mot ledighet i statsbudsjettet for 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Dagbladet i dag anklager Jonas Gahr Støre og særlig finansminister Siv Jensen for å ikke ta jobben med å bekjempe arbeidsledighet på fullt alvor. Han mener regjeringen dilter etter med tiltak, og kommer for sent med for lite.

Støre mener Siv Jensen bruker mottak av Syria-flyktninger for å ta oppmerksomheten vekk fra manglende innsats mot arbeidsløshet og omstilling.

- Det er jo han som driver et spill. Det er vi vant til fra Ap, men det skal ikke komme i veien for regjeringens viktige og konsistente arbeid med å bekjempe arbeidsledighet og styrke norsk næringsliv. Norske arbeidsplasser og norsk økonomi fortjener bedre enn politikere som driver sikk-sakk-politikk, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Sikk-sakk-politikk - Det er en veldig rar debatt Støre drar opp. Det han etterlyser, har vi begynt å levere på, og det kommer med i statsbudsjettet i høst.

Det virker som Støre er mer på interne Ap-seminarer enn å få med seg hva som skjer. Han later som regjeringen ikke gjør noe, og skaper slik unødig pessimisme. Han fortsetter å være omtrentlig med fakta, og gir inntrykk av at det er bare kutt i formuesskatten vi driver med. Det er en simpel debattform, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Ttil Støres kritikk av at regjeringen kommer for sent, og med for lite, svarer Solvik-Olsen:

- I fjor høst kritiserte Ap regjeringen for å bruke for mye oljepenger, fordi de fryktet press i norsk økonomi. Nå hevder derimot Ap at regjeringen er for sent ute og bruker for lite penger. Aps "hopp og sprett" politikk er det siste landet trenger i tider med økt usikkerhet i økonomien og økende arbeidsledighet, sier Solvik-Olsen.

Dette gjør regjeringen: Han legger fram en liste av hva regjeringen har gjort og gjør for å tilrettelegge for vekst i næringslivet og flere arbeidsplasser:

Regjeringen har
•    endret reglene for industriens eierskap til vannkraft slik at Hydro nå sier de vil satse i 50 år med nyinvesteringer.
•    varslet bygging av flere miljøferger, og allerede utlyst anbud på flere el-ferger og ferger med miljøteknologi.
•    fremlagt ny maritim strategi, som har resultert i hjemflagging av flere titalls skip.
•    ført en landbrukspolitikk som har økt investeringsviljen i landbruket.
•    sagt ja til nye mineralgruver, hvor det kan skapes hundrevis av lønnsomme arbeidsplasser.
•    endret utbyttepolitikken i Avinor, slik at de kan investere i flere nye flyterminaler.
•    sagt ja til ny oljeaktivitet, og utlyst flere nye felt enn på lenge. .
•    kraftig økt investeringer og vedlikehold av vei og jernbane.
•    gitt positivt svar på flere vannkraftkonsesjoner slik at det kan bygges flere kraftverk.
•    endret avskrivingsreglene for vindkraft for å bedre lønnsomheten i gode prosjekt.
•    endret reglene for grønne sertifikat slik at flere fornybare energiprosjekt realiseres i Norge fremfor Sverige.

Solvik-Olsen viser også til at regjeringen reduserer elavgiften for grønne datasentre, og har styrket kilmateknologifondet og ulike energiteknologiprogram.

Enige om kamp mot ungdomsledighet
- Felles for tiltakene er at de fleste er kritisert av Ap. Det beklager jeg.

Jeg er derimot glad for at Arbeiderpartiet har løftet frem ungdomsledighet. Der står vi sammen. Vi har allerede varslet en tiltakspakke mot ungdomsledighet, der vi bl.a. foreslår økt lærlingetilskudd, flere fagskoleplasser, flere studieplasser og flere tiltaksplasser. Vi har forbedret permitteringsordningen, økt etableringstilskuddet, styrket såkornfondsordningen og vi har varslet at vi skal styrke Innovasjon Norge, sier Solvik-Olsen.

 SVIKTER: Finansminister Siv Jensen svikter i kampen mot ledighet, mener Ap-leder Johans Gahr Støre. Han anklager Frp-lederen for å bruke spill om Syria-flyktningene for å få oppmerksomheten bort fra manglende innsats mot økende ledighet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SVIKTER: Finansminister Siv Jensen svikter i kampen mot ledighet, mener Ap-leder Johans Gahr Støre. Han anklager Frp-lederen for å bruke spill om Syria-flyktningene for å få oppmerksomheten bort fra manglende innsats mot økende ledighet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer