Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jonas fram og Erna tilbake i ny måling

Høyre tilbake fire prosentpoeng, mens Frp og Ap vinner terreng.

 VINNER TERRENG:  Ap og Jonas Gahr Støre går litt fram, ifølge en måling utført av Norfakta på vegne av Klassekampen og Nationen.
Foto: Øistein N. Monsen
VINNER TERRENG: Ap og Jonas Gahr Støre går litt fram, ifølge en måling utført av Norfakta på vegne av Klassekampen og Nationen. Foto: Øistein N. Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går tilbake 4 prosentpoeng mens Arbeiderpartiet fortsetter veksten i en ny meningsmåling.

Fremskrittspartiet går også fram.

Høyre får bare 20,4 prosent i maimålingen utført av Norfakta for Klassekampen og Nationen. Samtidig går Ap fram 0,7 prosentpoeng til 36 prosent.

- Dette er svært gledelige tall for oss, og viser at vi gjør mye riktig, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Ap ville sikret seg 67 mandatet dersom dette hadde vært valgresultatet, tolv flere enn de har i dag. Høyre ville mistet ti plasser. Men til tross for Høyres nedtur beholder de borgerlige likevel flertallet på Stortinget. Høyre, Frp, KrF og Venstre får 88 mandater, tre mer enn det som kreves for flertall.

De fire stortingspartiene som utgjør opposisjonen i asylpolitikken, KrF, Venstre, SV og MDG, får en samlet oppslutning på 15,8 prosent på målingen. Snittet for de fire partiene på alle april-målingene var 17,2 prosent, ifølge Poll of polls.

SV går fram 1,1 prosentpoeng, men er fortsatt under sperregrensen med 3,7 prosents oppslutning. Frp får 17,4 prosent, fram 1,4 prosentpoeng.

Senterpartiet befester posisjonen som det største av de minste partiene med 6,1 prosent, en fremgang på 0,7. Venstre får 4,9 prosent (-0,7), KrF 5 prosent (-0,1) og MDG 2,2 prosent (-1,2). Feilmarginen på målingen er mellom 0,8 og 2,9 prosentpoeng og høyest for de største partiene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart