SLITEN OG FORNØYD: Jonas Gahr Støre ankom sitt hjem ved Holmenkollen rundt kvart på to i natt, etter å ha deltatt på partilederdebatt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SLITEN OG FORNØYD: Jonas Gahr Støre ankom sitt hjem ved Holmenkollen rundt kvart på to i natt, etter å ha deltatt på partilederdebatt. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Jonas Gahr Støre etter valget: - Det preger meg

En sliten og rørt partileder kom hjem etter valgseieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet har gjort et brakvalg.

På landsbasis har partiet 32,9 prosentpoeng av stemmene, en økning med 1,3. I Bergen har partiet gjort det beste valget på 40 år, og i Oslo ligger også Arbeiderpartiet an til å få en god posisjon, med Miljøpartiet de Grønne på vippen.

Etter å ha deltatt på partilederdebatten natt til tirsdag, kom Støre hjem til sin bopæl ved Holmenkollåsen like før klokka 02.00.

- Jeg er rørt På spørsmål fra Dagbladet om hvordan det er å komme hjem som seiersherre, svarer Støre:

- Det er veldig flott. Jeg er rørt over denne kvelden. Alle de jeg nå har snakket med av våre som har vært i front, kan oppsummere gode valg. Det preger meg, sier han.

Han forteller videre at han er lettet og glad på vegne av de som har stått på for partiet.

- Står du så mye på og lykkes, så er det en god følelse. I dag vinner vi mye, og det er et sterkt øyeblikk, sier han.

- Skal legge meg - Blir det tid til feiring, eller er det rett i seng?

- Nå skal jeg rett i seng. Jeg skal legge meg, og så er det hardt arbeid i morgen, sier han.

- Hvordan blir dagen i morgen?

- I morgen er det sentralstyremøte klokka 13, og allerede der ligger et av punktene arbeidet mot 2017. Det er tradisjonelt i Ap dagen etter et valg å oppsummere der. Og så er det landstyre bare om en uke. Så da må jeg begynne på forberedelsene på det. Og så er det å jobbe med de av våre kollegaer ute i landet som skal forhandle, for å gi dem den støtten de trenger og måtte be om, sier han.

- Når skal du ta deg tid til å suge ordentlig på den karamellen, og feire ordentlig?

- Jeg har sugd på den i kveld, og så skal jeg være sammen med mine kollegaer ut over uka, og så skal jeg ta meg en lang helg med kona på fjellet, sier han.