Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jonas Gahr Støre frykter britiske skattekutt

Jonas Gahr Støre forsvarer formuesskatten, og er vel så redd for press fra skattekutt i Storbritannia som i USA under Trump.

Ap-leder Jonas Gahr Støre forsvarte formueskatten på et Swedbank-seminar denne uken. Foto: Eivind Yggeseth.
Ap-leder Jonas Gahr Støre forsvarte formueskatten på et Swedbank-seminar denne uken. Foto: Eivind Yggeseth. Vis mer

(Finansavisen): Hvorfor kan ikke Arbeiderpartiet snart ta et oppgjør med formuesskatten, ble Ap-leder Jonas Gahr Støre spurt fra salen til spontan applaus under et Swedbank-seminar i går. La bedriftseiere slippe å måtte ta utbytte og tappe selskapet for å betale skatt, var budskapet.

- Jeg skjønner veldig godt den situasjonen som norske eiere kan stå i, særlig når de er side om side med en utenlandsk eier som ikke betaler formuesskatt. Men det er skatteprofilen vi har i Norge, sa Støre, ifølge Finansavisen.

Urolig for Storbritannia

Støre ble også spurt hvordan Norge bør reagere dersom USA under Donald Trump senker selskapsskatten til 15 prosent.

- En ting er USA. Jeg er mer urolig for Storbritannia. Storbritannia er på vei ut av EU. Jeg tror at de vil få vesentlig større utfordringer enn omtalt til nå som følge av det. Med i alle fall den sittende regjeringen er det stor sjanse for at de vil si at da må man i alle fall konkurrere på de områdene der de kan, og at Storbritannia må bli et skatteattraktivt land, svarte Ap-lederen, ifølge Finansavisen.

Skatterace

I Norge har partiene et forlik om selskapsskatt på 23 prosent i 2018, ned fra 28 prosent for få år siden.

- Jeg tror det er et dårlig tegn for disse samfunnenes evne til å investere i folk, investere i infrastruktur, investere i helse som skaffer produktive mennesker som går på jobb, og å holde forskjellene nede, at du får et race nedover i fellesskapets inntekter, sier Støre om UK og US.

Ifølge Finansavisen tror Støre at handelspolitikk og teknologiske endringer blir de tunge trendene fremover.

Andre økonominyheter:
Magnus Carlsens ukjente formue
«Ukjent» nordmann god for 20 milliarder kroner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media