Jonas Gahr Støre mistet moren

Jonas Gahr Støres mor, Unni Gahr, sovnet stille inn lørdag formiddag, 89 år gammel.

MISTET MOREN: I et Facebook-innlegg skriver Jonas Gahr Støre at det har vært en spesiell uke for ham. Foto: Privat
MISTET MOREN: I et Facebook-innlegg skriver Jonas Gahr Støre at det har vært en spesiell uke for ham. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært en spesiell uke. Jeg har fått følge mor på siste reise i livet, inntil hun sovnet inn i formiddag, da himmelen var på sitt klareste og sola på sitt vakreste over vinterbyen Oslo, som mor elsket.

Det skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre i Facebook-innlegg lørdag ettermiddag. Støres mor, Unni Gahr, var født 12. juli 1931.

I SORG: Ap-leder Jonas Gahr Støre skriver at han hadde et spesielt nært forhold til moren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I SORG: Ap-leder Jonas Gahr Støre skriver at han hadde et spesielt nært forhold til moren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Vi var spesielt nære i livet, mor og jeg. De siste årene måtte finne sin egen tone og rytme med besøk på sykehjemmet siden 2015. Mindre samtale, mer samvær. En kopp kaffe, et kakestykke og musikk hun likte.

- Sårt og vanskelig

I et intervju med TV 2 i fjor åpnet Støre opp om hvordan det var å være pårørende til moren som led av demens. I seks år hadde hun behov for heldøgnsomsorg.

- For min del er det en stor trøst at jeg vet at mor blir godt tatt vare på på sykehjemmet, og at hun har meg og familien som bor i nærheten og kan følge opp, sa han til kanalen og fortsatte:

- Men uansett er det sårt og vanskelig at en av de nærmeste i livet gradvis blir svekket, at gjenkjennelsen og kontakten og alle de gode kontaktpunktene svinner.

Takker personalet

I Facebook-innlegget takker Støre personalet på Cathinka Guldberg-hjemmet ved Lovisenberg sykehus i Oslo «for raushet og omtanke og trygge råd, midt i en tid med smittevern og mange hensyn».

- Vi ble sett og hørt og tatt vare på. Ta vare på hverandre der ute. Det er kjærligheten og de gode ordene som blir stående, skriver han.

Dagbladet har fått tillatelse til å bruke bildet Støre la ut av seg og sin mor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer