- Jonas går i sin egen felle

Siv Jensen mener Jonas Gahr Støre går i sin egen felle med sin kritikk av regjeringens økonomiske politikk.

KRANGEL OM STYRING: Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager finansminister SIv Jensen (Frp) for å mangle kontroll med norsk økonomi, bruke for mye oljepenger og bruke pengene feil. Siv Jensen svaret at Støre ikke har løsninger, bare gammel retorikk. Foto:  Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRANGEL OM STYRING: Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager finansminister SIv Jensen (Frp) for å mangle kontroll med norsk økonomi, bruke for mye oljepenger og bruke pengene feil. Siv Jensen svaret at Støre ikke har løsninger, bare gammel retorikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener finansminister Siv Jensen (Frp) har dårlig kontroll med landets økonomi, og at hun bruker for mye penger på feil formål.

- Alle som har sett «Luksusfellen» forstår at det er mulig å bruke for mye penger samtidig som du bruker pengene feil, sa Støre til Dagbladet i går.

- Treffer ikke Finansministeren sier hun har problemer med å ta kritikken alvorlig. - Det Støre egentlig kritiserer, er den etablerte mekanismen med å revidere et budsjett. I alle år har revidert nasjonalbudsjett vært en rundingsbøye der man skal oppdatere anslag og prognoser, sier Jensen, og utfordrer Støre:

- Hva er feil pengebruk: At man må dekke inn redusert skatteinngang som følge av lavere vekst? At man bruker mer til flyktninger fordi bosettingen går raskere enn anslått? At tilskuddet til statens pensjonsfond øker?  Støre må ikke prøve seg på å snakke om skattekutt! De er saldert for lenge siden. Han snakker mot bedre vitende. Kritikken treffer langt utenfor blink. Det er nesten morsomt, men situasjonen er for alvorlig til å le av, sier Jensen.

- Gammel kriseretorikk Finansministeren mener Støre har lite innhold å fare med. Hun mener Støre ikke svarer på hvordan Ap skal dekke sviktende inntekter og økte kostnader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer