Jonas Gardell har blitt pappa

Den homofile svenske komikeren og forfatteren Jonas Gardell har fått en sønn. Nå går Gardell kraftig til angrep på Kristdemokraternas leder Alf Svensson, som er mot homofiles rett til å adoptere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnets mamma er en lesbisk venninne av Gardell. Ifølge Aftonbladet skal barnet bo vekselvis hos Gardell og hans partner Mark Levengood, og hos barnets mor og hennes partner.

- Vi håper vi skal være kjærlige og ansvarsfulle foreldre til dette lille mirakelet, skriver Gardell søndag, dagen etter at barnet kom til verden.

Samme dag som svenskene går til valgurnene, går Gardell i en debattartikkel i Aftonbladet ut mot Svenssons uttalelser.

- Når Alf Svensson står på Riksdagens talerstol og ber om at homofile absolutt ikke må få prøve seg som adoptivforeldre, sender han et svært tydelig signal til alle Sveriges barn: Ikke alle mennesker er like mye verdt. Vi skal ikke være like for loven. Det er riktig å diskriminere noen folkegrupper. Slik legitimerer Svensson hat og mobbing, raser den nybakte pappa.

Omkring 40.000 svenske barn lever i dag med homofile foreldre. Riksdagen stemte i juni for en lovendring som gjør det mulig for homofile par med registrert partnerskap å bli adoptivforeldre.

Men det er uklart når lovendringen kan bli virkelighet. Den strider nemlig imot Europakonvensjonen, som sier at bare ektefeller kan bli adoptivforeldre. Sverige må dermed først si opp konvensjonen, før loven kan tre i kraft etter seks måneder.

NTB

BLITT PAPPA: Jonas Gardell har blitt pappa. Nå går han kraftig ut mot Kristdemokraternas leder, Alf Svensson, som er mot homofiles rett til å adoptere.