Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aps landsmøte

Jonas' gode hjelpere

Jonas Gahr Støre er klar for regjeringsmakt. Men før han kan bli statsminister, må han vinne valgkampen og stortingsvalget.

KLAR FOR MAKT: Fra talerstolen på Aps landsmøte skal veien gå til statsministerens kontor, er planen til Jonas Gahr Støre. Valgkampen starter omgående sammen med et lag av utvalgte medarbeidere og Ap-topper.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR MAKT: Fra talerstolen på Aps landsmøte skal veien gå til statsministerens kontor, er planen til Jonas Gahr Støre. Valgkampen starter omgående sammen med et lag av utvalgte medarbeidere og Ap-topper.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har aldri vært klarere, jeg har aldri kjent en slik drivkraft, sa Jonas Gahr Støre i sin landsmøtetale torsdag. Han vil skifte ut Høyre/Frp-regjeringen og gi landet en ny kurs.

Her er laget som skal hjelpe Støre til valgseier:

Staben rundt Jonas:

Astrid Huitfeldt

Var politisk rådgiver for Støre både i utenriksdepartementet og i helsedepartementet. Er sjef for staben rundt Støre, leder møter med staben om hva Støre skal delta på, og holder i trådene «hjemmefra» når Støre er ute i felt.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med sjefen for staben hans, politisk rådgiver Astrid Huitfeldt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med sjefen for staben hans, politisk rådgiver Astrid Huitfeldt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Thomas Boe Hornburg

Thomas Boe Hornburg.Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
Thomas Boe Hornburg.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Tidligere Aftenposten-kommentator Thomas Boe Hornburg er blitt en viktig politisk rådgiver for partilederen. Han omtales som dyktig taleskriver, og skriver talene Støre selv ikke rekker å skrive. Er god på å formulere budskap, men har også blitt en nøkkelperson i politikkutvikling.

Camilla Ryste

Camilla Ryste. Foto: AP
Camilla Ryste. Foto: AP Vis mer

Ble hentet fra statsministerens kontor der hun jobbet som kommunikasjonsrådgiver, høsten 2014, til jobben som kommunikasjonssjef for Ap-lederen. Har bakgrunn som journalist. Styrer Støres kontakt og kommunikasjon med mediene. Følger Ap-lederen på reiser og besøk der presse kan dukke opp.

Jonas Bals

Jonas Bals. Foto: AP
Jonas Bals. Foto: AP Vis mer

Har bakgrunn både som maler, tillitsvalgt i Fellesforbundet og intellektuell. Skrev bok sammen med partileder og navnebror Jonas Gahr Støre. Kjenner forholdene i byggebransjen og i arbeidslivet generelt. Viktig rådgiver i utviklingen av politikk for kompetansereform og satsing på fagarbeidere. Sikrer kontakten med fagbevegelsen.

Lars Mattis Hanssen

Lars Mattis Hanssen. Foto: AP
Lars Mattis Hanssen. Foto: AP Vis mer

Rådgiver og økonom som tidligere jobbet i Finansdepartementet. «Han holder orden på alle faktaene Jonas trenger», sies det om han.

Hans Kristian Amundsen

Hans Kr. Amundsen.Foto: Berit Roald / Scanpix
Hans Kr. Amundsen.Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

Sekretariatsleder for Aps stortingsgruppe. Har lang erfaring fra presse og politikk. Var Jens Stoltenbergs statssekretær for presse, og sikrer kontinuitet. Er ikke i Støres stab, men er en sentral rådgiver og med på alle viktige møter og beslutninger.

Halvard Ingebrigtsen

Halvard Ingebrigtsen. Foto: AP
Halvard Ingebrigtsen. Foto: AP Vis mer

Valgkampsjef. Har lang erfaring fra AUF, Ap og fra jobber som rådgiver og statssekretær i ulike departementer, og ikke minst med valgstrategi og valgkamp.

Andre Ap-topper som vil fronte partiet i valgkampen:

Hadia Tajik

Nestleder og leder av justiskomiteen. Har ledet arbeidet med nytt partiprogram. Skarp og god i TV-debatter. Som del av partiledelsen blir hun en av hovedprofilene for Ap i valgkampen. Skal velges inn fra Rogaland denne gangen, og vil trolig bruke mye tid i hjemfylket.

Nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske.Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske.Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Trond Giske

Den andre nestlederen er en av Aps mest erfarne politikere. Han leder utdanningskomiteen og vil naturlig fronte skolepolitikk, men kan ta hvilken som helst debatt på strak arm. Er valgkampekspert, ikke minst etter å ha ledet valgkamper i hjemfylket Trøndelag, og leder partiets valgkamputvalg

Marianne Marthinsen

Marianne Marthinsen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Marianne Marthinsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Aps fremste finanspolitiker er en av partiets mest profilerte og blir sentral i debatt om pengebruk og økonomisk politikk generelt.

Torgeir Micaelsen

Aps fremste helsepolitiker tar ikke gjenvalg til Stortinget, men skal likevel delta for fullt i valgkampen i debatt om helsepolitikk.

Torgeir Micaelsen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
Torgeir Micaelsen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Ingvild Kjerkol

Ingvild Kjerkol. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ingvild Kjerkol. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Stortingsrepresentant og sentralstyremedlem fra Trøndelag som skal ha særlig ansvar for å synliggjøre partiets distriktspolitikk .

Anette Trettebergstuen

Markant og erfaren stortingsrepresentant. Særlig profilert på likestilling, kultur og frivillighet. Likestillings- og familiepolitikk vil bli prioritert framover, varslet Støre i landsmøtetalen.

Anette Trettebergstuen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Anette Trettebergstuen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Hans Christian Gabrielsen

Blir valgt inn i sentralstyret på landsmøtet, men først og fremst blir han en frontfigur for fagbevegelsen som ny leder av LO fra mai. Det fagligpolitiske samarbeidet er styrket under Støre og Gerd Kristiansens ledelse av Ap og LO. Alliansen skal bidra til å sikre valgseier.

Hans Christian Gabrielsen. Foto: LO
Hans Christian Gabrielsen. Foto: LO Vis mer