Høyre angriper Ap

- Jonas i skvis i allianse mot verdiskaping

Et Ap som er presset av en radikal venstreside mangler en troverdig plan for hva Norge skal leve av i framtida, mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

KAPRE LILLAVELGERE: Velgere som befinner seg mellom Høyre og Ap er opptatt av næringspolitikk og arbeidsplasser. De vil Høyre kapre. Foto: Scanpix
KAPRE LILLAVELGERE: Velgere som befinner seg mellom Høyre og Ap er opptatt av næringspolitikk og arbeidsplasser. De vil Høyre kapre. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyre-statsråden mener det langt inn i Ap er frustrasjon og usikkerhet om Ap's næringslivspolitikk, ikke minst etter landsmøtevedtaket om å si nei til konsekvensutredning av områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Utvannet og uklart Ap

Røe Isaksen advarer mot det han kaller en «koalisjon mot verdiskaping.»

- Ap's næringspolitikk kan etter seks års opposisjon summeres slik: Saker regjeringen allerede har innført eller er i ferd med å innføre, kritikk av regjeringen og økt skatt. Tradisjonelt har Ap hatt en sterk profil på verdiskaping. Høyre er ikke alene om å mene at den er utvannet. Jeg vet at mange i Ap ikke kjenner seg igjen partiet står for nå, sier Røe Isaksen til Dagbladet.

Landsmøtevåren er over, og kampen om makta i Kommune-Norge er i gang. Tradisjonelt handler kommunevalg mest om skole, eldreomsorg og lokale saker. I år tyder alt på at bompenger, vindmøller og lokalsykehus vil dominere.

Men Røe Isaksen tror at næringsliv og verdiskaping også blir et sentralt tema. Det handler også om den lange valgkampen, fram mot 2021. Da han i et Facebook-innlegg listet opp det han kalte angrep på næring etter næring, og spurte

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer