TAR STYRING: Jonas Gahr Støre blir på årsmøtet i Oslo Ap i kveld valgt inn som styremedlem i fylkeslaget. Foto Scanpix<
TAR STYRING: Jonas Gahr Støre blir på årsmøtet i Oslo Ap i kveld valgt inn som styremedlem i fylkeslaget. Foto Scanpix<Vis mer

Jonas inn i Oslo Ap-styret

Velges i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg fikk en henvendelse, og etter grundig overveielse sa jeg ja. Jeg er jo valgt som stortingsrepresentant fra Oslo, og mener det er viktig å holde kontakt med saker som er viktige i Oslo-politikken og sak. Jeg måtte veie dette opp mot om jeg hadde tid og kapasitet, og kom fram til at det har jeg, sier Støre til Dagbladet.

Som FrydenlundHan sier han ble minnet om at også tidligere utenriksminister Knut Frydenlund var medlem i styret i Oslo Ap samtidig som han var sjef i UD.

Mens den vanlige karriere-løypa i Ap er å gå gradene fra lokallag og AUF via fylkespolitikk og stortingsplass til topps, har Støre gått den omvendte vei. Han har vært statsråd siden 2005, ble i fjor høst valgt inn på Stortinget, og kommer nå inn i styret for Oslo-partiet.

Parti-erfaring- Du får nå erfaring fra et fylkeslag i Ap. Er dette en del av skolen for å nå til topps i Ap?
- Dette er en skole i Oslo-politikk som jeg er opptatt av og vil bidra i. Inkludering er et sentralt tema for meg, og her er jo Oslo en hovedarena, sier Støre til Dagbladet.no.

På tampenUtenriksministerens navn kom inn i kabalen helt på tampen av prosessen og førte til en del rokkeringer, etter det Dagbladet erfarer. Blant dem som skyves ned på varamedlemplass er Nina Tannæs Grønvold og Nadeem Butt.

Bøhler fortsatt sjefJan Bøhler fortsetter som leder, Rune Tokle som partisekretær og Truls Wickholm som faglig leder. Styreveteranene Ivar Christiansen og Knut Roger Andersen går ut av styret.

Gro Tvedt Andersen hadde frasagt seg gjenvalg som kvinnepolitisk leder. Siri Gåsemyr Staalesen ligger an til å overta, men kan få konkurranse av Julie Lødrup.