Jonas kalte inn den israelske ambassadøren på teppet

Topptung SV-delegasjon får ikke komme inn i Gaza.

- UAKSEPTABELT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre reagerer på at Israel nekter SV-politikere innreise til Gaza. Foto: SCANPIX
- UAKSEPTABELT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre reagerer på at Israel nekter SV-politikere innreise til Gaza. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Søndag drar en SV-delegasjon til Israel og de palestinske områdene, for å oppdatere seg på situasjonen i området. I dag fikk de beskjeden om at de ikke får lov til å dra inn i Gaza.

- Jeg er opprørt og synes det er fryktelig trist. Det er veldig spesielt at en parlamentarisk delegasjon som skal besøke norske hjelpeprosjekter i Gaza ikke får muligheten til å slippe inn, sier SVs Øystein Djupedal, som er med i delegasjonen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Utenriksministeren har protestert og israelsk ambassadør har blitt kalt inn på teppet, men det er selvfølgelig et bevis på at Israel ikke ønsker oppmerksomhet mot de store ødeleggelsene som rammer uskyldige mennesker i Gaza.

- UakseptabeltFagfolk ved det norske utenriksdepartementet var i dag i møte med den israelske ambassadøren.

- Vi har hatt kontakt med den israelske ambassadøren fordi det er uakseptabelt at SV-delegasjonen ikke får innreise til Gaza. Dette dreier seg om parlamentarikere som bevilger penger til gjenoppbyggingen av Gaza. Derfor har vi funnet det viktig å melde fra om dette, sier kommunikasjonssjef i UD, Bjørn S. Jahnsen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer