TAPTE: Statsminister Erna Solberg var fornøyd med egen innsats selv om hun måtte gi seieren til Ap-lederen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAPTE: Statsminister Erna Solberg var fornøyd med egen innsats selv om hun måtte gi seieren til Ap-lederen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Jonas knuste Erna i melkekonkurransen

Det var Ap-lederens team som stakk av gårde med seieren i den tradisjonelle melkekonkurransen.

SELJORD (Dagbladet): Flunkende nye traktorer skinner grønt i grønt langs veien. Inne i husdyrhallen står det kyr og kaniner side om side. En hane galer med jevne mellomrom, selv om det har blitt ettermiddag.

Det er ventet at over 90 000 vil ta turen hit til Seljord og Dyrsku'n i helga, som er Norges største handels- og landbruksmesse. Blant dem er statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Fredag ettermiddag tørket Støre gulvet med statsministeren i den tradisjonelle mjølkekonkurransen.

Farmen-kyr

Realityparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard var også med, på hvert sitt lag. Vendela med Erna og Petter med Jonas. De to partilederne hadde også hver sin landbruksminister på laget, Bård André Hoksrud (Frp) og tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.

Det er to kyr fra Farmen kjendis som ble melket, og Kirsebom forteller at hun melket disse kyrne hver dag under sitt Farmen-opphold.

Konkurransen gikk ut på at de skal melke ett minutt hver, også var det altså om å gjøre å få mest melk.

VANT: Jonas Gahr Støre stakk av med seieren i melkekonkurransen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VANT: Jonas Gahr Støre stakk av med seieren i melkekonkurransen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Jevn konkurranse

I første runde av konkurransen melket Kirsebom mer enn Pilgaard. Duellen mellom den nåværende og den tidligere landbruksministeren var nokså lik.

- Dette er liv eller død, dette avgjør det neste valget, spøkte konferansier Håkon Marius Kvæken da det var Solbergs og Støres tur.

Da de kunne vise fram resultatet at sitt arbeid, var det tydelig at Støre hadde melket mer. Men det var lagets samlede resultat som telte, så all melken måtte oppi en og samme desilitermåler.

- Jeg tror vi må innrømme at de var litt bedre enn oss, sa Solberg og viste til team Støres resultat etter en nøye sammenlikning.

I AKSJON: Vendela Kirsebom fikk bruk for erfaringen fra oppholdet på «Farmen». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I AKSJON: Vendela Kirsebom fikk bruk for erfaringen fra oppholdet på «Farmen». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Forberedte seg

Statsminister Solberg forteller til Dagbladet at hun er fornøyd med egen innsats.

- Ja, det er jeg, spesielt siden det er over femti år siden jeg hadde melka en ku.

Hun innrømmer at det er kjedelig å tape, spesielt mot politiske motstandere.

Støre er på sin side fornøyd med seieren. Ap-lederen forteller at aldri har melket en ku før, men at han har gjort visse forberedelser i forkant av konkurransen.

- Jeg har lest på nettet og sett på Youtube-videoer. Jeg har lært noen grep, sier Støre til Dagbladet.

Tallet på spener

- Det er ikke noen vant situasjon, men det er morsomt. Og så er det jo gøy å konkurrere litt, sier mat- og landbruksminister Hoksrud til NTB.

Han ble gjennom dagen ertet for at han i et intervju med Nationen sa at ei ku har seks eller sju spener. Dette fikk han selv sjansen til å finne ut fredag.

- Der var det fire, ler den nyutnevnte ministeren.

LANDBRUKSMINISTER: Bård Hoksrud (Frp) forteller at «det er gøy å konkurrere litt». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LANDBRUKSMINISTER: Bård Hoksrud (Frp) forteller at «det er gøy å konkurrere litt». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer