Rødgrønn sykehuskrangel

- Jonas må gi seg

Jonas Gahr Støre må gi opp å legge ned Ullevål sykehus, mener Trygve Slagsvold Vedum. - Lytt til fagbevegelsen, råder Sp-lederen. Arbeiderpartiet mener Sp-lederen favoriserer Oslo framfor resten av landet.

UKLOKT OG KORTSIKTIG: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det er uklokt å legge ned Ullevål sykehus, og vil gjøre kampen for å redde sykehuset til en stor sak i valgkampen. Han mener det er kortsiktig å selge fellesskapets tomt til eiendomsutviklere for å få penger til nytt sykehus. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet
UKLOKT OG KORTSIKTIG: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det er uklokt å legge ned Ullevål sykehus, og vil gjøre kampen for å redde sykehuset til en stor sak i valgkampen. Han mener det er kortsiktig å selge fellesskapets tomt til eiendomsutviklere for å få penger til nytt sykehus. Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert

- Dette er en sak som er ekstremt viktig for oss, og som vil komme på bordet i en eventuell regjeringsforhandling med Arbeiderpartiet. Vi vil legge all kraft i at Ap skifter standpunkt, sier Vedum til Dagbladet.

Dagbladet møter Vedum på Ullevål sykehus' område, som har vært en politisk kamparena siden planen om nedlegging og tomtesalg ble kjent i 2016.

Senterpartiet vil sørge for å holde saken varm gjennom hele valgkampen og ikke minst i regjering, hvis velgerne vil.

Nå utfordrer han Ap-leder Jonas Gahr Støre:

- Arbeiderpartiet og Støre må tenke gjennom om det er markedstenkning som skal legges til grunn, eller samfunnstenkning, og hva som er klokt å gjøre i et generasjonsperspektiv. Han må være ærlig på hvorfor han vil legge ned Ullevål sykehus.

- Må snu

- Og han må lytte på fagbevegelsen. De ansatte her, Legeforeningen, Sykepleierforbundet og Fagforbundet, er mot å legge ned og selge tomta. Ja, også Støres eget fylkeslag, Oslo Ap, har nå snudd. Så jeg anbefaler at Støre ikke ser det som så stort nederlag dersom Sp får gjennomslag for dette i regjeringsforhandlinger, sier Vedum

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer