UNNGÅR GRILL: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener statsminister Erna Solberg kan svare skriftlig på spørsmål om "sikkerhets- og beredskapselementet" ved Statsministerens kontor. Slik redder Støre sin forgjenger som Ap-leder, nå NATO-sjef Jens Stoltenberg, fra grilling i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UNNGÅR GRILL: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener statsminister Erna Solberg kan svare skriftlig på spørsmål om "sikkerhets- og beredskapselementet" ved Statsministerens kontor. Slik redder Støre sin forgjenger som Ap-leder, nå NATO-sjef Jens Stoltenberg, fra grilling i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Jonas redder Jens fra Stortingsgrillen

Erna slipper å møte, kan svare skriftlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATOs generalsekretær sto i fare for å måtte svare for manglende beredskap i sitt eget land. Så kom Ap-leder Jonas Gahr Støre på en løsning som gjør at Jens Stoltenberg kan slippe å stille, skriver Dagens Næringsliv i sin nettutgave.

Ville grille Erna Etter at Ap gjorde det klart at de ville stille statsminister Erna Solberg (H) spørsmål om «sikkerhets- og beredskapselementet» ved Statsministerens kontor (SMK), var Høyre og Frp klare til å innkalle tidligere statsminister Jens Stoltenberg til høringen førstkommende lørdag.

Bakgrunnen for høringen er den kritiske rapporten fra Riksrevisjonen om Justis- og beredskapsdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap.

Fredag bekreftet Erna Solberg at hun ville komme selv fordi noe annet ville bryte med konstitusjonell praksis. Til slutt ba hun om å få bekreftet at komiteen mener «det er ønskelig at jeg møter for å svare på spørsmål tilknyttet riksrevisjonens undersøkelse.»

Ikke spill - Jeg sverger ved Trygve Bratteli på at jeg ikke har noen ambisjon om å lage unødvendig politikk ut av dette, sa Martin Kolberg til DN lørdag.

Høyres Erik Skutle ba Kolberg la være å trekke Erna Solberg inn i saken, ettersom «sikkerhetselementet» ved SMK ikke er en del av Riksrevisjonens rapport.

Men Kolberg sto på sitt. Nå kommer Jonas Gahr Støre opp med løsningen, skriver DN: Ikke invitere Erna Solberg, men få svar gjennom skriftlige spørsmål.

Tar det skriftlig - Vi har ikke så veldig mange spørsmål igjen, og om vi stiller det over bordet eller i brevs form, det overlater jeg til komiteen, sier Støre til avisa.

Og komiteen skal etter planen møtes klokken 14 i dag for å avgjøre saken. Martin Kolberg ville overfor DN ikke bekrefte at skriftlige spørsmål istedenfor personlig oppmøte blir lagt frem som løsning. Men etter DN kjenner til, blir det resultatet av floken.