Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jonas» rystet USA. Nå kommer restene til Norge

- Betyr slutten på det fine og kalde vinterværet, ifølge Meteorologisk Institutt.

I RETNING NORGE: - Restene av uværet Jonas har kurs mot Sør-Norge. Onsdags-lavtrykket kan bli et stormsenter v/ankomst Nordsjøen, skriver meteorologene på Twitter. Foto: Meteorologene / Twitter
I RETNING NORGE: - Restene av uværet Jonas har kurs mot Sør-Norge. Onsdags-lavtrykket kan bli et stormsenter v/ankomst Nordsjøen, skriver meteorologene på Twitter. Foto: Meteorologene / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uværet Jonas, er nå på vei mot Norge, og vil treffe landet innen de neste dagene, ifølge Meteorologene på Twitter.

- Restene av uværet Jonas har kurs mot Sør-Norge. Onsdags-lavtrykket kan bli et stormsenter ved ankomst Nordsjøen, skriver meteorologene.

I USA har uværet tatt flere menneskeliv, og det ble erklært unntakstilstand i Washington.

Storm på Vestlandet Nå er altså det samme værsystemet på vei over Atlanterhavet mot Norge, ifølge Meteorologisk Institutt.

DELT I TO: Restene av uværet Jonas treff Norge på onsdag, opplyser meteorologene. Foto: Meteorologene/Twitter
DELT I TO: Restene av uværet Jonas treff Norge på onsdag, opplyser meteorologene. Foto: Meteorologene/Twitter Vis mer

Vakthavende meteorolog, Marit Helene Jensen opplyser at det kommer til å bli dårlig vær på Vestlandet når Jonas trolig treffer fastlandet tirsdag.

Noe ekstremvær blir det ikke.

- Der kommer det store og jevne nedbørsmengder på mellom 30 og 40 millimeter i døgnet, først og fremst i form av regn.  Her vil det også stedvis blåse opp til storm, sier Jensen til Dagbladet.

Dårlig vær i resten av landet I resten av landet vil værskiftet også bety slutten på klarvær og kulde. Ifølge Jensen vil dette skiftet mest sannsynlig vare ut uka.

- Her vil det også bli endel nedbør, om enn mindre enn på Vestlandet. På høyere opp blir det sludd og snø, mens det kommer regn i lavlandet. I Trøndelag blir det også mildere og stedvis mye nedbør, fortsetter Jensen.

Lenger nord kommer restene av været, som i amerikansk skala var ekstremt, til å merkes i mindre grad.

- Der kommer det også til å bli endel mildere, men ikke i like stor grad som sørover, sier Marit Helene Jensen.

OBS-varsel og takras Meteorologisk institutt går i dag også ut med et OBS-varsel for fylkene Trøndelag, Buskerud, Oppland og Hedmark, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus, samt Helgeland og Saltfjellet.

«Fare for nedbør som fryser på bakken mandag ettermiddag og kveld sør i Nordland. I Trøndelag er det søndag og mandag lokalt fare for vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør som fryser på bakken. Nedbør som fryser på bakken gir fortsatt lokalt vanskelige kjøreforhold på Østlandet,» advarer Meteorologisk institutt.

Samtidig melder politiet i Oslo om fare for takras. Dette som følge av de økende temperaturene.

- Vi oppfordrer publikum til å være oppmerksomme, skriver politiet på Twitter.

JONAS: Ekstremværet i USA fikk navnet Jonas. Nå er det på vei mot Norge. Foto: MICHAEL REYNOLDS/EPA/SCANPIX
JONAS: Ekstremværet i USA fikk navnet Jonas. Nå er det på vei mot Norge. Foto: MICHAEL REYNOLDS/EPA/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media