Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frps landsmøte 2018

Jonas svarer Siv: - Skryter av seg selv og rakker ned på andre

- En klassisk Frp-tale, sier Jonas Gahr Støre om landsmøtetalen.

IKKE OVERRASKET: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke er overrasket over personangrep fra Frp-leder Siv Jensen. Han slår fast at Frp ikke er et parti på arbeidstakernes side, men har gjort det vanskeligere for arbeidsfolk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke er overrasket over personangrep fra Frp-leder Siv Jensen. Han slår fast at Frp ikke er et parti på arbeidstakernes side, men har gjort det vanskeligere for arbeidsfolk. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gardermoen (Dagbladet): Siv Jensen kom med sterke utfall mot Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin landsmøtetale i ettermiddag. Hun karakteriserte han som en svak leder som stadig vekk skifter standpunkter, og som er naiv i innvandringspolitikken.

- Klassisk Frp

-Etter den vingling, uansvarlighet og mangel på lederskap Støre har vist den siste tiden, er én ting klinkende klart: Arbeiderpartiet er ikke i stand til å styre dette landet, sa Jensen.

- Dette er en klassisk Frp-tale, der Siv Jensen skryter av seg selv og rakker ned på andre. Samtidig vet vi resultatene av politikken regjeringen fører: Større forskjeller, svakere rettigheter for arbeidstakere, privatisering av velferden, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en kommentar til talen.

- At det kommer sterke karakteristikker av meg og Arbeiderpartiet er ikke veldig overraskende fra den kanten. Men jeg merker meg at finansministeren også kritiserer LO, en organisasjon som er opptatt av interessene til 900 000 helt vanlige mennesker, sier Støre.

HYLLET: Siv Jensen ble hyllet og hyllet sine egne i landsmøtetalen. Hun sa det var en seier i seg selv at Jonas Gahr Støre ikke ble statsminister. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HYLLET: Siv Jensen ble hyllet og hyllet sine egne i landsmøtetalen. Hun sa det var en seier i seg selv at Jonas Gahr Støre ikke ble statsminister. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Mot LOs Ap-støtte

I talen snakket Jensen om mangel på fagarbeidere og behovet for satsning op yrkesfag.

- Vi kan ikke bygge dette landet bare med håndverkere fra utlandet. I alle disse sakene har Frp og fagbevegelsen mye å snakke om. Jeg inviterer gjerne LO til tettere samarbeid. Men det er vanskelig å samarbeide med en organisasjon som aktivt støtter opp under et annet politisk parti og fôrer Ap med ressurser og valgkamppenger.

Det må være mulig å være for Fremskrittspartiets politiske løsninger og samtidig være organisert. Og jeg forstår godt arbeidsfolk ikke melder seg inn i en fagforening når de vet at kontingenten deres går til et parti de aldri ville funnet på å stemme på, sa Jensen.

- Ikke på arbeidernes side

Støre mener regjeringen har gjort hverdagen vanskeligere for arbeidsfolk ved å endre arbeidsmiljøloven og øke adgangen til midlertidige ansettelser.

- Frp har ingen nye tiltak mot sosial dumping, og for hvert år som går, sørger partiet for at fagforeningsfradraget blir mindre og mindre verdt. Det er ikke et parti som står på arbeidstakernes side, hevder Støre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media